eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Manchester, 2018. április 9.Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2018. április 9-én, egy nappal a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Külföldi szövetségi kapitányt akarnak a brazilok – az álom Pep Guardiola

Még 24 órája sincsen, hogy Brazília kiesett a labdarúgó-világbajnokságról és Tite bejelentette, hogy nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját, a brazil sajtó máris megnevezett jelölteket. A Globónál, például, szavazhatnak az olvasók a jelöltekre, akik közül – úgy tűnik – Pep Guardiola lenne a leginkább várt befutó. Nyilvánvaló: a brazilok külföldi edzőt akarnak.

A Globónál az állás nyilván folyamatosan változhat, az aktuális szerint a voksolók 31,93 százaléka Pep Guardiolát, a Barcelona és a Bayern München korábbi, a Manchester City jelenlegi szakvezetőjét szeretné brazil kapitánynak. Külföldi edző még soha nem irányította az aranyzöld mezeseket.

Az ankéton egyelőre Abel Ferreira (26,17) a második. A 44 éves portugál tréner 2020 óta dolgozik Brazíliában, azóta kétszer megnyerte a Libertadores-kupát, egyszer pedig, néhány hete, a brazil bajnokságot a Palmeirasszal.

A harmadik helyen álló Jorge Jesus (10,5) is portugál, ellene szól, hogy 68 éves, a következő világbajnokság idején már 71-72 lesz. A török Fenerbahcénál Szalai Attila edzője, ő is sikerrel dolgozott korábban Brazíliában, a Flamengóval öt trófeát nyert 2019-ben és 2020-ben, köztük a Libertadores-kupát.

A többiek eddig nem érték el a tíz százalékot. Negyedik a sorban Fernando Diniz, aki most a Fluminense edzője, ötödik Dorival Júnior, aki idén megnyerte a Flamengóval a Libertadores-kupát és a Brazil Kupát, a hatodik pedig a nyolcvanas évek világklasszis szélsője, Renato Gaúcho, szintén egy korábbi Libertadores-kupa-győztes, aki most a Gremiót irányítja.

Ugyan említést kapott még, de még minden huszonötödik voksoló sem preferálja Cucát, akit pedig tavaly megválasztottak a brazil Serie A legjobb edzőjének. Éppen szabad, novemberben hagyta ott az Atlético Mineirót.

További hárman kaptak még néhány voksot. Egyikük világ egykori leggólerősebb kapusa, a Sao Paulo FC legendája, az 1994-es vb-győztes keret tagja, Rogério Ceni, aki mostanság az SFFC vezetőedzője. Szerepel a listán Mano Menezes, aki néhány éve már dolgozott brazil kapitányként, egyébként a Porto Alegre-i Internacional edzője. Most nincs jó esélye, mint ahogyan az argentin Jorge Sampaolinak sincs, aki 2018-ban megbukott argentin kapitányként az oroszországi világbajnokságon, azóta viszont két csapatnál, a Santosnál és az Atlético Mineirónál is dolgozott Brazíliában.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×