eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra
A ghánai Mohammed Salisu (j3) berúgja csapata harmadik gólját a dél-koreai Kim Szüng Kju kapujába a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a H csoportban játszott Koreai Köztársaság-Ghána mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

Újabb meglepetés a foci-vb-n

Dél-Korea és Ghána csapott össze a katari világbajnokságon és az eredmény meglepett mindenkit.

A ghánai válogatott gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.

A kezdés a mozgékony dél-koreaiaké volt, akik beindulásokkal, helyváltoztatásokkal adtak sok munkát a ghánaiaknak. Utóbbiak azonban rendre szereltek, blokkoltak, a közelharcokban pedig érvényre juttatták fizikai felépítésükből adódó fölényüket, így az ellenfél mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel. A 24. percben váratlanul az afrikai csapat szerzett vezetést, amellyel megtörte riválisa addigi lendületét. Nemcsak az eredmény, a játék képe is változott, Ghána pedig ezt kihasználva átvette a kezdeményezést, majd növelte előnyét. A szünetig feltámadt a dél-koreai csapat, de erejéből mindössze két felvillanásra futotta.

A szünet után az ázsiaiak azonnal rohamra indultak, majd bő tíz perc elteltével Cso duplájával három perc alatt egyenlítettek. A koncentrációjukat elvesztett ghánaiak azonban időben kapcsoltak, játékuk ismét zártabbá és fegyelmezettebbé vált, a 68. percben pedig visszavették a vezetést. Az izgalmas végjátékban az ázsiai csapat mindent egy lapra feltéve támadott, egyenlítési lehetőségei is bőven adódtak, különösen beívelésekből veszélyeztetett, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így egy pontjával nehéz helyzetben várja a csoport zárófordulóját.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×