eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A francia Kylian Mbappé ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Franciaország-Dánia mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Kylian Mbappé, a csoda

A címvédő francia válogatott 2-1-re legyőzte Dániát szombaton, a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában, ezzel első csapatként bebiztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

A mérkőzés első perceiben alig volt a franciáknál a labda, de a mezőnyfölénnyel nem sokat tudtak kezdeni a dánok. Az idő előre haladtával fokozatosan átvette a játék irányítását a vb-címvédő válogatott, amely több ígéretes támadást is vezetett, de vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy Schmeichel kapus védett bravúrosan. A dánok egyre pontatlanabbul futballoztak, jóval több labdát adtak el, mint a rivális, és a szabálytalankodásaik száma is gyarapodott.

Az első félóra elteltével fokozódott a francia nyomás, de gól nem esett, majd előbb Giroud fejelt kapu mellé ígéretes helyzetből, aztán Mbappé bombázta 13 méterről a keresztléc fölé senkitől sem zavartatva Dembélé nagyszerűen középre adott labdáját.

A fordulás után kombinatívabb játékkal próbálkoztak a dánok, a franciák pedig az ellentámadásokban bíztak. Néhány percnyi dán fölény után újfent a címvédő irányított, előbb Mbappé majd Griezmann lőtt ígéretes helyzetből, a jeget pedig egy szép támadás végén előbbi törte meg a 61. percben. A bekapott gól feltüzelte a dánokat, akiknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén.

A hajrára felpörgött a mérkőzés, nagy helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, a franciák sikerét és továbbjutását pedig Mbappé biztosította be, amikor a leshatárról indulva remekül érkezett Griezmann éles beadására. A Paris Saint-Germain támadója legutóbbi 12 válogatott mérkőzésén 14. alkalommal volt eredményes.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×