eur:
394.44
usd:
364.16
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Twitter

Csak egy vidra tudta biztosan, hogy a japánok legyőzik a németeket

Volt olyan szurkoló, aki hitt Taiyónak, sok pénzt keresett vele.

Nem sokan sejtették, hogy Japán le fogja győzni Németországot a katari vb-n, Taiyo a tokiói Maxell Aqua Park Shinagawa vidrája viszont ilyen volt – írja az Insider alapján a 24.hu.

Nyolcéves állatot egy nappal a mérkőzés előtt hozták ki az aquaparkból, három vödröt tettek elé, az egyiken Japán, a másikon Németország zászlaja volt, míg a harmadik sárga volt, ez jelezte a döntetlent. Taiyo kapott egy pici focilabdát, majd némi gondolkodás után a „japán vödörbe” tette azt.

Taiyo a szurkolók elismerését is kivívta, amiért sikerüt eltalálnia a győztest. Volt olyan, aki a vidra jóslata alapján fogadott és nyert 150 dollárt.

Japán nem először használ vidrát az eredmények előrejelzésére, Chippu például a 2014-es vb-n azt jósolta, hogy Görögország legyőzi Japánt, de az a meccs döntetlen lett.

A világ leghíresebb jósállata Paul, a polip volt, aki bámulatosan jósolt a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság és 2010-es világbajnokság alatt, utóbbi esetében a végső győztes Spanyolország nevét is eltalálta. Szintén népszerű lett Rabio, a japán polip, amely tökéletesen jósolta meg Japán vb-meccseinek eredményét a 2018-as tornán.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×