eur:
396.5
usd:
370.94
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Skócia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten a Groupama Arénában 2018. március 27-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Leekens nyugtatta le Hazard-t

Georges Leekens egy interjúban arról beszélt, hogy a belga labdarúgó-válogatott nagy potenciállal rendelkezik.

„Ez a belga futball történetének a legjobb és legambiciózusabb generációja. Korábban egy negyeddöntőnek is örültek, most már a végső győzelem érdekli őket. Tunézia ellen öt-kettőre nyertek, mégsem voltak teljesen elégedettek. A fiúk férfiakká nőttek, a legideálisabb, huszonöt-huszonhét éves korban vannak, és amíg korábban a keret hatvan százaléka otthon futballozott, most mindegyik alapember jó külföldi klubokban játszik” – mondta a Przeglad Sportowy lengyel sportnapilapnak Georges Leekens, a belga és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya.

Az nso.hu által szemlézett interjúban Leekens arról beszélt, hogy a belga válogatott előtt a határ a csillagos ég:

„Ha megvered Brazíliát, akkor nyerhetsz Franciaország ellen is. Ez a csapat elképesztő potenciállal rendelkezik”

– emelte ki.

Leekens megismételte, hogy a csapattal ő tette meg az első lépést, hiszen amikor 2010 és 2012 között másodszor is szövetségi kapitány volt, akkor a játékosok többsége már megfordult a keze alatt. A lap emlékeztette Eden Hazard esetére, akit egy 2011-es, Törökország elleni Eb-selejtezőn lecserélt, mire a játékos elhagyta a stadiont, és a meccs alatt elment hamburgerezni a családjával.

„Ha aranyérmesek leszünk, veszek neki tíz hamburgert – reagált nevetve a lengyel sportnapilap felvetésére a szakember. –

Eden fiatalként úgy viselkedett, mint egy playboy, le kellett nyugtatnom.

A botrány miatt két mérkőzésre eltiltottuk, de közben azt is tudtam, hogy a továbbiakban több szabadságot kell adnom neki.”

Azt mondta, Hazard volt az egyik legjobb játékosa, aki a mostani vb-n sokkal többet tett hozzá csapata játékához, mint a vetélytárs sztárok közül Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Neymar.

„Lukakutól már akkoriban, tizenhét évesen sokat vártak. Most ő a világ egyik legjobb csatára. Mindig gyors és erős volt, most még okos is. A csapatom legfontosabb, legintelligensebb tagja azonban Vincent Kompany volt.”

A magyar kispadról júniusban menesztett Leekens azt mondta, félreértések történtek a szövetséggel, ezért tartott csupán fél évig az együttműködés.

„Elmondtam, hogyan dolgozzunk, és hogy egyes meccsek eredményei nem a legfontosabbak. Több időre lett volna szükségem ahhoz, hogy valamit felépítsek, de azonnali javulást vártak. Az Európa-bajnokság után több játékos is távozott, a csapat katasztrofális állapotba került. Azt terveztem, hogy teljesen átszervezem a rendszert, de a vezetőknek más elképzelésük volt.”

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×