eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Baj van, már Dárdai Pál is teljesen tanácstalan

Nem tudja megmondani, hogy ki lehet a futball-világbajnok.

Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy ki lesz a világbajnok - írja a Berliner Morgenpostban vezetett blogjában Dárdai Pál. A Hertha magyar szakvezetője arról elmélkedik, hogy már nincs kedvence a legjobb négy között - a belgák ellen búcsúzó Brazília volt a favoritja -, de minden elődöntős minőséget képvisel.

A franciákról azt írja, hogy úgy jutottak túl az Uruguay elleni negyeddöntőn, hogy meg sem kellett izzadniuk. Szerinte Edinson Cavani hiánya mindent eldöntött. "A vezetői képessége, a mentalitása hiányzott, és a vezető nélkül maradt Uruguay csak árnyéka volt önmagának" - vélekedik a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A legjobban a belga-brazil negyeddöntő tetszett neki az egész világbajnokságon.

"Csodálatos volt látni Kevin De Bruynét és az ő térérzékét. Kiválóan lát a pályán, és Eden Hazard is kivételes képességű játékos, és amíg kitartott az erejük, életveszélyes kontrákat vezettek" - írja Dárdai, és kiemeli Romelu Lukaku szerepét, aki nemcsak erős és gólveszélyes csatár, hanem nagyszerűen helyezkedik, példaként a japánok elleni utolsó, győztes ellentámadást említi, amelyben Lukaku úgy játszott kulcsszerepet, hogy a labdához sem ért.

A kedvenc braziljai sem okoztak csalódást a magyar szakembernek, remek iramot diktáltak, csak nem volt szerencséjük. Úgy látja, hogy jól variálták a támadójátékukat, a becserélt Douglas Costa és a gólt is szerző Renato Augusto is új minőséget hozott. Dárdai szerint járt volna egy tizenegyes is a braziloknak, és kiemelte Thibault Courtois-t, aki az utolsó pillanatokban óriási bravúrral védte Neymar lövését.

"Belgium felnőtt az évek alatt, és most megszerezte azt is, ami nélkülözhetetlen egy nagy tornán: egy kis szerencsét" - írja Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×