eur:
392.91
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Port Elizabeth, 2010. június 26.Az uruguayi Luis SUÁREZ (szemben) csapattársával, Edinson CAVANI-val ünnepli gólját a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkőzésen a Port Elizabeth-i Nelson Mandela Bay Stadionban 2010. június 26-án. Uruguay 2-1-es győzelemmel jutott a negyeddöntőbe. (MTI/EPA/Nic Bothma)
Nyitókép: NIC BOTHMA

Kékek és Égszínkékek, apák és keresztapák a vb-negyeddöntőben

Lehet idézni a múltat, lehet elemezgetni, melyik csapat milyen úton jutott el az elődöntő küszöbére, mégis alapvetően csak egy kérdés határozza meg a labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntőjének felvezetését: játszik-e, játszhat-e Edinson Cavani?

Az uruguayi lapok nem igazán optimisták, a legnagyobb példányszámú ottani újság, az El Pais abban reménykedik, hogy Cavani a padra leülhet, s esetleg a hajrára bevethető lesz. A Paris Saint-Germain csatára a portugálok elleni találkozón a két gólja után megsérült – Cristiano Ronaldo támogatta le a pályáról –, azóta nem tudott a csapattal edzeni. Csütörtökön legalább kicsit labdázott, de futni még nem bírt. Aligha kell hangsúlyozni, hogy mennyire szeretne játszani, a Celeste orvosi stábja mindent megtesz azért, hogy felépüljön, de alighanem Adil Rami, a franciák egyik (tartalék) középső védője állt a legközelebb az igazsághoz:

„Orvosi csoda lenne, ha Cavani tudna játszani".

Nem kell hangsúlyozni, mekkora veszteség lenne Cavani kiesése az uruguayiak számára. A PSG csatára szenzációs játékkal segítette győzelemhez az övéit a portugálok ellen. Stuani, a helyettese nem rossz futballista, de közel sem olyan rutinos a nemzetközi porondon, mint a „Matador", aki az előző európai klubidény egyik legeredményesebb támadója volt. A legutóbbi két klubidényben 89 gólt szerzett a PSG tagjaként, a tavasszal ő lett, Zlatan Ibrahimović rekordját megdöntve, az egyesület gólrekordere.

Óscar Washington Tabárez eredetileg ara készült, hogy szuperbiztos védelme megfogja a gyors francia csatárokat, elöl pedig Luis Suárez és Edinson Cavani valahogy megszerzi azt az egy (két?) gólt, ami a továbbjutáshoz elég lehet.

Cavani kiesésével Suárez dolga is megnehezedik.

Új párja, Cristhian Stuani 31 éves, rutinos játékos, megjárta már az olasz, az angol és a spanyol élvonalat is. Összes európai szezonja közül talán a legutóbbiban játszott a legjobban, a Girona színeiben 33 bajnoki meccsen 21 gólt szerzett. A Real Madridnak három, az Atléticónak két gólt lőtt a La Ligában. A bajnokságban Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez és Iago Aspas szerzett csak több gólt nála, megelőzte például Antoine Griezmannt is.

A Celeste korábban kétszer, története első öt világbajnoki mérkőzésén, majd 1950-ben és 1954-ben is öt-öt vb-mérkőzést nyert meg zsinórban, ez a rekordja. A franciák elleni sikerrel beállítaná ezt. Ám

a fogadóirodák a „Kékeket" (Les Bleus), s nem az „Égszínkéket" (Celeste) tartják a favoritnak.

DidierDeschamps-nak kevesebb gondja van az összeállítással, azt már az argentinok elleni mérkőzés után azonnal tudni lehetett, hogy sárga lapjai miatt BlaiseMatuidi nem játszhat, nagy valószínűséggel, ahogyan az ausztrálok ellen, a nyitókörben, úgy most is CorentinTolisso kezd majd. Legalábbis valószínűleg – írja a L'Équipe, amely hozzáteszi, akár elképzelhető, hogy a támadóbb felfogású NabilFekir, esetleg Thomas Lemar mellett dönt végül a szövetségi kapitány.

Kazany, 2018. június 30.
A francia Antoine Griezmann (j) játékostársával, Olivier Giroud-val, miután 11-esből megszerezte csapata első gólját a Franciaország – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Kazanyban 2018. június 30-án. (MTI/EPA/Diego Azubel)
Antoine Griezmann játékostársával, Olivier Giroud-val még az Argentína elleni nyolcaddöntőben ünnepel.
(MTI/EPA/Diego Azubel)

A délután négy órától, Nyizsnij Novgorodban rendezendő találkozó nagy sztorija Antoine Griezmann szereplése jó barátai és klubtársai, az Atlético Madrid kettőse, Diego Godin és José Giménez ellen. Griezmann Godinnal nagyon szoros baráti kapcsolatban van, állítólag leginkább a védő miatt maradt Madridban. Godin Griezmann kétéves kislányának, Miának a keresztapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×