eur:
393.65
usd:
364.56
bux:
71901.44
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Moszkva, 2018. június 20.A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Portugália - Marokkó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 20-án. (MTI/AP/Francisco Seco)
Nyitókép: Francisco Seco

Ki tudja megállítani Ronaldót?

Nincs olyan futballista, aki egyedül fel tudja tartóztatni Cristiano Ronaldót" - mondta Óscar Washington Tabárez, az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya, s ezzel azt is közölte, védői közös feladata lesz a portugál szupersztár megállítása. 

Szocsiban ma este nyolc órakor játszik egymással az uruguayi és a portugál válogatott. Párharcuk meglehetősen szerény múltra tekinthet vissza, korábban csak kétszer találkoztak, 1972 óta egyszer sem. Ugyanakkor ettől még a két csapat játékosai között akadnak ismerősök: Maxi Pereira, a rutinos, 125-szörös válogatott védő egyenesen a portugál ligában, az FC Portóban futballozik. Az Inter játékosa Matías Vecino az Internazionaléban João Márióval klubtárs.

A két szövetségi kapitány, Tabárez és portugál kollégája együtt 135 éves és három hónapos, ilyen magas korösszegű pár még nem ült a kispadokon a világbajnokságok történetében. Az eddigi csúcsot 2010-ből a görögöket irányító, német Otto Rehhagel és a a nigériaiak élén álló svéd Lars Lagerbäck tartotta, 133 évesek és 9 hónaposok voltak együtt.

A rutinon tehát nem fog múlni.

De akkor min múlhat? A két csapat eddig ellentétes arcot mutatott. Az uruguayiak ugyan az első mérkőzésükön nehezen rázódtak játékba, de mégis csak kapott gól nélkül, kilenc ponttal zárták a csoportmérkőzéseket. Húsz éve nem zárt ilyen mérleggel csapat csoportszakaszt a vébén, akkor az argentinok finiseltek így. A portugálok éppen úgy megszenvedtek a továbbjutásért, mint a 2016-os Európa-bajnokságon, igaz, Oroszországban a három mérkőzésükből egyet legalább megnyertek, ez kellett is a továbbjutáshoz. Ám ha az irániak elleni utolsó percben az ellenfél csatára nem a kapu mellé vágja a labdát, már nem lennének Oroszországban. Noha Quaresma gyönyörű gólt lőtt a perzsáknak, tagadhatatlanul a játékuk Cristiano Ronaldo formájától, eredményességétől függ. A nemzetközi sajtó szerint két kifejezetten védekező stílusú együttes találkozik majd, amelyeknek azért olyan támadói vannak, mint Cristiano Ronaldo, illetve Luis Suárez és Edinson Cavani.

A madridi Marca nyilvánvalóan „haza” beszélt, amikor a Real Madrid valaha volt leggólerősebb játékosáról megállapította, a mutatói alapján egymaga felér Suárezzel és Cavanival. Megszólalt Suárez és Cavani korábbi csatártársa, a 2010-es világbajnokság aranylabdása, Diego Forlán, aki azt mondta: a portugálok játékerejének ötven százalékát Cristiano Ronaldo jelenti. A korábbi uruguayi világklasszis, aki 2003 és 2005 között CR7 klubtársa volt a Manchester Unitedben, sőt egy ideig ő tolmácsolt neki az edzéseken, úgy látja, változott az utóbbi években Ronaldo játéka, sokkal inkább nézi a csapata érdekeit.

De visszatérve a védekező harcmodorhoz: az amerikai ESPN megpendítette azt is, hogy akár a Fekete-tenger menti csata (Battle by the Black Sea) is lehet az összecsapásból, amelyet a ronda foulok mérkőzésétől tartva vezetett fel, citálva korábbi, s nem is a hajuknál fogva előrángatott példákat a két csapat játékosainak durváskodására, külön is kiemelve Pepe, illetve Diego Godin és Luis Suárez nevét.

Az előrejelzések szerint 29-30 Celsius fok lesz Szocsiban a mérkőzés idején. Luis Suárez beszélt erről is: „Tényleg nem könnyű ilyen melegben futballozni, nehezebben kapsz levegőt, gyorsan kiszárad a szád. Azt mondják, talán lesz eső, jó lenne. De az elmúlt években futballozunk már mindenféle időjárási körülmények között, nem lehet ez sem akadály.”

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×