eur:
394.55
usd:
364.22
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Volgográd, 2018. június 18.Az angol Harry Kane gólját ünneplik csapattársai az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportja első fordulójának Tunézia – Anglia mérkőzésén a Volgográd Arénában 2018. június 18-án. (MTI/AP/Szergej Gric)
Nyitókép: Szergej Gric

Kane mentette meg az angolokat

Az angol labdarúgó-válogatott Harry Kane duplájának köszönhetően nehezen, de végül 2-1-re nyert Tunézia ellen az oroszországi világbajnokság G csoportjában.

A 11 mérkőzés óta veretlen angolok az első öt percben kétszer is betalálhattak volna, ám előbb Jesse Lingard, majd Raheem Sterling hibázott óriási helyzetben. Néhány perccel később Harry Kane már nem hibázott: egy bal oldali szöglet után Stones fejesét Hasszen bravúrral védett, de a kipattanó labdát a csatár közelről az üres kapuba passzolta. Az afrikaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy az addig több nagy védést bemutató kapust le kellett cserélni. Bár a folytatásban is az angolok játszottak fölényben és több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, a tunéziaiak a félidő hajrájában büntetőből egyenlíteni tudtak: Walker könyökölte le a büntetőterületen belül Al-Din Júszefet, a megítélt tizenegyest Szászí a bal alsó sarokba lőtte.

A második felvonásban jóval kevesebb lehetősége volt Gareth Southgate szövetségi kapitány csapatának, amely ugyan próbálkozott, de a tunéziai védelem jobban zárt, mint az első negyvenöt percben. Az angolok cseréket is bevetettek, de végül egy újabb rögzített helyzet vezetett eredményre: Harry Kane másodszor is egy szögletet követően talált az ellenfél kapujába, egy okos fejessel, megszerezve a győzelmet Angliának.

A mérkőzésen a csapatoknak és a szurkolóknak is meggyűlt a baja a természettel: nagy muslica- és szúnyoginvázióval kellett megküzdeniük, noha a világbajnokság előtt permeteztek a Volga folyó mentén.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×