eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A portugál Cristiano Ronaldo a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Andreea Alexandru

Soha nem esett meg még ilyen Cristiano Ronaldóval

A portugál Cristiano Ronaldóval először esett meg pályafutása során, hogy nem szerzett gólt egy nagy torna alapszakaszában, a korábbi tíz alkalommal mindig eredményes volt – írta a németországi Eb csoportkört záró, 13. játéknapját értékelve a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A Gúrziától elszenvedett 2–0-s vereséggel a 39 éves Ronaldo, aki kezdett, majd a második félidőben lecserélték, szomorú jubileumot ült: első európai játékosként lépett 50. alkalommal pályára a válogatottban világ- és Európa-bajnokságokon (Eb-n 28-adszor, vb-n 22-szer).

Az IFFHS az összefoglalójában kiemelte, hogy Georgia - korábbi nevén Grúzia - a nyolcadik újonc, amely sikerrel vette a kontinensviadal csoportkörét. A 2–0-val egyszersmind véget vetett Roberto Martínez nagy sorozatának, aki a portugálok szakvezetőjeként az előző 12 tétmeccsének mindegyikét megnyerte. Georgia annak dacára diadalmaskodott, hogy mindössze 28 százalékban birtokolta a labdát, ilyen alacsony arány mellett korábban egyetlen csapat sem tudott Eb-meccset nyerni.

A georgiaiak legjobbja, Hvicsa Kvarachelia, aki már 1 perc 32 másodpercnél betalált, az Európa-bajnokságok történetének ötödik legkorábban esett gólját szerezte. Csapattársa, a 11-esből eredményes George Mikutadze három találattal egyedül vezeti az Eb góllövőlistáját.

Az egyformán gól nélküli döntetlent hozó Ukrajna–Belgium és Szlovákia–Románia mérkőzésekre kitérve az IFFHS azt emelte ki, hogy az Eb-történelemben először végzett egy csoporton belül mind a négy csapat azonos pontszámmal (4). A kvartettben utolsó ukrán az első olyan válogatott, amely négy ponttal sem tudta elkerülni a kiesést. A török-cseh (2–1) összecsapás egyik érdekességét az adja, hogy Törökország 2008 óta, amikor elődöntős volt, most először jutott be az Eb kieséses körébe.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×