eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Varga Barnabás a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Barnabás súlyos sérülése után is játszani akart

Nagyon letörte a Ferencváros csatárát, hogy meg kell műteni. Várhatóan szerdán hagyhatja majd el a stuttgarti kórházat.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a vasárnapi, sorsdöntő magyar–skót Eb-csoportmérkőzés 68. percében Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga Barnabás arcát, aki a földre zuhant és mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A Ferencváros csatárát hétfő délután műtötték meg Stuttgartban, az operáció sikeres volt. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint várhatóan szerdán hagyhatja majd el a kórházat. Barátnője azt nyilatkozta a FradiMédiának, hogy Varga Barnabás a körülményekhez képest jól van, és hálásan köszöni a sok együttérző üzenetet, támogatást a szurkolóknak.

A tizennégyszeres magyar válogatott futballistára vélhetően hosszú kihagyás vár, de a vaol.hu beszámolója szerint vasárnap este még abban a hitben volt, hogy

ha Marco Rossi csapata továbbjut, maszkban játszik majd az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A műtét híre természetesen nagyon letörte a csatárt.

A portál azt írja: a magyar–skót meccsen sok szentpéterfai drukker is ott volt a stuttgarti MHP Arénában, tőlük kérte el Dárdai Márton a szentpéterfai futballcsapat szurkolói sálját, amit Varga Barnabás 19-es mezével feltartva üzentek a válogatott tagjai csapattársuknak, kitartást és jobbulást kívánva. A magyar bajnok és kétszeres gólkirály csatár a Vas vármegyei községben nőtt fel.

Mint ismert, a francia válogatott támadójának, Kylian Mbappénak eltört az orra az Ausztria elleni Eb-csoportmeccsen, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. Bár a PSG-től a Real Madridhoz szerződő világsztár kihagyta a hollandok elleni csoportrangadót, újra edz, és maszkban visszatérhet a pályára – akár már a keddi, lengyelek elleni találkozón is. Igaz, eredeti szándékával ellentétben nem viselhet egyedi, több színben pompázó maszkot, mert az UEFA szabályzata csak egyszínű védőfelszerelés viselését engedélyezi.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×