eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Rendőrök felügyelik a horvát szurkolókat a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzése előtt Lipcsében 2024. június 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Csalódott horvát szurkolók támadtak olasz szimpatizánsokra Lipcsében

Négyen megsérültek, tizenegy személyt pedig bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartoztattak Lipcsében, a hétfő esti horvát-olasz labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés után.

A helyi rendőrség keddi közleménye szerint horvát szurkolók egy közel húszfős csoportja támadt rá olasz szimpatizánsokra éjjel. A sérültek közül kettő kórházi kezelést kapott. A tizenegy gyanúsított ellen súlyos testi sértés a vád.

Az 1–1-es döntetlennel zárult mérkőzésen kétezer rendfenntartó látott el szolgálatot, 45 esetben – döntő részben pirotechnikai eszközök használata miatt – szabálysértést rögzítettek.

A német rendőrség azt is közölte, hogy nyolc horvát szurkolót – akiktől korábban megtagadták a belépést az országba – elfogtak, és őrizetbe vettek.

(Címlapképünk illusztráció: Lipcse, 2024. június 24., Rendőrök felügyelik a horvát szurkolókat a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzése előtt.)

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×