eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Kylian Mbappé, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő francia válogatott játékosa edzés végén lemegy a pályáról a németországi Paderbornban 2024. június 19-én. Mbappé orra az Ausztria elleni mérkőzésen sérült meg.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Mbappé arcvédő maszkban játszhat, de csak egyszínűben

A francia csatár tud játszani a hollandok elleni csoportmérkőzésen.

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön azt mondta, hogy „minden a reményeik szerint alakul” Kylian Mbappe esetében, így elképzelhető, hogy a pár napja orrtörést szenvedő támadó bevethető lesz Hollandia ellen a 2024-es Európa-bajnokság második csoportkörében.

A Real Madrid csatára fejelni ugrott fel az osztrákok elleni meccsen, amikor a levegőben ütközött Kevin Dansóval. Sokáig ápolták, majd visszatért a pályára, ám hamarosan leült a fűre, amiért sárga lapot is kapott.

Mbappét elővigyázatosságból bevitték a düsseldorfi kórházba, ott akkor az a döntés született, hogy nincs szükség műtétre. Mbappé aztán még az éjjel posztolt az X-oldalán, és azt kérdezte a követőitől, milyen arcvédő maszkban folytassa az Eb-t - írja az Index.

Deschamps szerdán arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Mbappénak kés alá kell feküdnie, de lehet, hogy a műtétre csak a kontinenstorna után kerül sor, tette hozzá az edzőként és játékosként is világbajnokságot nyerő szakvezető.

A Madrid Zone a francia L'Equipe lapra hivatkozva azt írja, Mbappénak egységes színű maszkot kell viselnie, tehát abban a verzióban nem lehet ott a mérkőzéseken, amit legutóbb láthattunk az edzésen.

„Megerősíthetem, hogy Kylian Mbappé egyre jobban érzi magát, lehet, hogy holnap már bevethető lesz. Arcvédő maszkban kell játszania, de magára a maszkra nem akarok több szót fecsérelni” – közölte Deschamps csütörtökön.

Ha a foci Eb-k világára és kulisszatitkaira kíváncsi, ajánljuk a Szalai Ádámmal készült exkluzív beszélgetést:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 14:12
×
×
×
×