eur:
393.07
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság reklámja a müncheni Allianz Aréna előtt 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA

Füstbe megy a szivárványszínű müncheni stadion terve – sajtóhír

A német Bild értesülései szerint az UEFA ragaszkodik a stadionok egységes megvilágításhoz.

Úgy tűnik, nem fog szivárványszínekbe öltözni a müncheni Allianz Arena a szerdai német–magyar meccsen. Az UEFA csak a megbeszélt egységes dizájnt engedi az Eb-helyszíneken – írja a Telex a német Bild információi alapján.

Mint ismert, a magyar Parlament a múlt héten fogadott el egy törvényt, ami eredetileg a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szólt, ez teljes támogatást élvezett a Házban. Egyes, később a javaslatba kerülő módosításokat az ellenzék és civil szervezetek melegellenesnek neveztek. Ellenezték, hogy a törvény elfogadásával tilos a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítése és annak megjelenítése, és nem lehet a gyerekeknek olyan iskolai foglalkozást, előadást tartani, amely a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti. A törvényt az ellenzék a Jobbik kivételével hevesen ellenezte, és végül nem szavazta meg, illetve távol maradt a voksolástól. A müncheni akció kezdeményezői ezekkel a melegellenesnek tartott passzusokkal szemben protestálnának.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta az ezzel kapcsolatos kérdésről, hogy rendkívül károsnak és veszélyesnek tartja, amikor akárkik politikát össze akarnak keverni sporttal.

Markus Söder bajor kormányfő is támogatja, és "nagyon jó jelnek" tartaná a stadion ilyen díszkivilágítását.

A Bild szerint a magyar–németen mégsem lesz szivárványos kivilágítás, az ugyanis nem felelne meg az UEFA Eb-szabályainak. Ezek alapján

a mérkőzéseknek otthont adó 11 stadion kizárólag az UEFA saját színeiben és a házigazda országok színeiben pompázhat.

Ezt erősítette meg a német bulvárlapnak Jens Grittner, a Német Labdarúgó-szövetség szóvivője is: „Az UEFA szabályozza az egységes stadiondizájnt, és jó ok van rá, hogy ehhez tartsuk magunkat. Talán nem feltétlenül kell megváltoztatni a fényeket a szerdai meccsnapon.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×