eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szocsi, 2018. június 18.A belga Romelu Lukaku, miután berúgta csapata harmadik gólját a Belgium – Panama mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában a szocsi Fist Stadionban 2018. június 18-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: Matthias Schrader

Eriksen miatt különleges lesz a dán-belga meccs

A sokk után a futballra próbálnak koncentrálni a dánok, akiket a trónörökös is meglátogatott. A belgáknál két sérült is visszatérhet.

Romelu Lukaku, a belgák egyik vezéregyénisége, Christian Eriksen interes klubtársa bejelentette: a 18 órakor kezdődő koppenhágai mérkőzés tizedik percében a két csapat játékosai rövid időre megszakítják majd a játékot, hogy a közönséggel együtt éltessék a néhány napja a pályán szívrohamot kapott 109-szeres válogatott dán játékost.

A belgák nagyon meggyőzőek voltak az első fordulóban, Lukaku vezérletével 3-0-ra megverték Szentpéterváron az oroszokat. Roberto Martínez szövetségi kapitány jó híreket közölt két, korábban sérült játékosáról, Kevin de Bruynéről és Axel Witselről, mindketten hadra foghatóak. A kapitány szerint mindketten tudnak játszani, csak az a kérdés, hogy végül hány percet kapnak. Ebből alighanem az olvasható ki, hogy az eredmény alakulásától függ majd a szereplésük.

Kevésbé biztos Jan Vertonghen játékában, de esetében is az a valószínűbb, hogy rendben lesz a mérkőzésre.

Egy faktort tekintve a dánok feltétlenül előnyben vannak riválisukkal szemben: sokkal kevesebbet utaztak az elmúlt napokban. A belgák a múlt héten elrepültek Szentpétervárra, ott játszottak szombaton az oroszokkal, majd hazatértek Belgiumba, készülni a következő mérkőzésre. Immár pedig Koppenhágában vannak, hiszen második mérkőzésük színhelye a Parken Stadion lesz.

A dánok megpróbálnak immár – annak is köszönhetően, hogy a kórházban fekvő Christian Eriksentől pozitív üzeneteket kapnak – a futballra koncentrálni. Kasper Hjulmand szövetségi kapitány úgy véli, ebben a nehéz helyzetben is meg kell próbálniuk legyőzni a világ egyik legerősebb válogatottját.

A dán válogatott a mérkőzést megelőző szerdai napon meglátogatta Frigyes trónörökös is. A népszerű koppenhágai napilap, az Ekstra Bladet szerint a dán válogatott segítséget kapott az oroszoktól, akik legyőzték a finneket, ez az eredmény növeli a piros-fehérek, dánul a Rød-Hvide továbbjutási esélyeit.

Klubtársak játszanak majd egymás ellen a mérkőzésen, a belga Youri Tielemans és Dennis Praet, illetve a dán Kasper Schmeichel egyaránt a Leicester City tagja. A Borussia Dortmund három belga játékosa, Thorgan Hazard, Axel Witsel és Thomas Meunier a dán Thomas Delaney-vel találkozhat. A finnek ellen büntetőt hibázó Pierre Höjbjerg és Toby Alderweireld a Tottenham Hotspurben klubtársak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×