eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A finn Teemu Pukki (b) és az orosz Roman Zobnyin a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Finnország - Oroszország mérkőzésen a szentpétervári Gazprom Arénában 2021. június 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Kirill Kudrjavcev

Orosz-finn: aki győzött, veszített, aki vesztett, nyert

Az első fordulóban vesztes Oroszország 1-0-ra legyőzte a dánokat verő Finnországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a B csoport szerdai, szentpétervári mérkőzésén.

Finn lesgóllal indult a találkozó, amelynek első félidejét ezután kevés helyzet, küzdelmes mezőnyjáték és sok pontatlanság jellemezte egészen a hajráig. Ekkor látványos góllal előnybe került a korábban kapufáig jutó társházigazda.

A fordulást követően a hátrányban lévő finnek léptek fel kezdeményezően, ám a nagyobb lehetőségeket az orosz válogatott dolgozta ki az alacsonyabb iramú második játékrészben.

Az összesen 13 perc ráadással megtoldott találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az orosz válogatott brazil származású jobbhátvédjét, Mário Fernandest az első félidő közepén le kellett cserélni, és gerincsérülés gyanújával kórházba szállították.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Oroszország-Finnország 1-0 (1-0)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 24 500 néző, v: Danny Makkelie (holland)

gólszerző: Mirancsuk (45+2.)

sárga lap: Barinov (27.), Ozdojev (34.), Dzsikija (88.), illetve Kamara (22.), O'Shaughnessy (90.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×