eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A finn Teemu Pukki (b) és az orosz Roman Zobnyin a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Finnország - Oroszország mérkőzésen a szentpétervári Gazprom Arénában 2021. június 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Kirill Kudrjavcev

Mirancsuk gólja után már nem volt kérdés, hogy nyernek-e az oroszok

Az orosz válogatott megszerezte a továbbjutáshoz „kötelező” győzelmét Szentpéterváron, a finnek ellen. A mérkőzés egyetlen gólját Alekszej Mirancsuk lőtte. Ő az első Atalanta-futballista, aki Eb-gólt ért el. Őt választották a mérkőzés legjobbjának.

A finnek különleges trikókban melegítettek, jobbulást kívánva feliratával Christian Eriksennek. A harmadik percben már gólt szereztek, csak lesről. Az eddigi egyetlen finn Eb-gólt elérő Joel Pohjanpalo majdnem megduplázta találatai számát.

A VAR elvette az elsőre megadott gólt, s ezzel a finnek el is lőtték a puskaporukat, csak a második félidőben akadt Pukkinak még egy helyzetfélesége.

Az oroszok fölényben játszottak, s Mirancsuk góljának köszönhetően lezárták az Eb-ken hat mérkőzésre rúgó nyeretlenségi sorozatukat. Artyom Dzjuba adta neki a gólpasszt, a középcsatár a legutóbbi 21 válogatott mérkőzésén 22 gólban volt részes szerzőként vagy előkészítőként.

Sokat jelentett az első gól a Szbornajának: 2012-ben az akkori házigazda lengyelek ellen vezettek legutóbb a szünetben. Egyébként a csapat még soha nem kapott ki Európa-bajnoki mérkőzésen, ha vezetett az első játékrészt követő pihenő alatt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×