eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
MUNICH, GERMANY - JUNE 15: Leroy Sane of Germany is challenged by Presnel Kimpembe and NGolo Kante of France during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between France and Germany at Football Arena Munich on June 15, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Lukas Barth-Tuttas - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Lukas Barth-Tuttas - Pool/Getty Images

Először kaptak ki a németek Eb-nyitómeccsükön

Franciaország az 1960-as Európa-bajnokság, akkori nevén Nemzetek Kupája elődöntője óta nem veszített kontinensbajnoki tornán játszott első meccsén. A sorozat most sem szakadt meg: Franciaország–Németország 1-0 Münchenben, az F csoport második mérkőzésén.

Ugyanakkor a németek először kaptak ki nyitómeccsükön. Az egyetlen csapat, amelyik az első mérkőzésen elszenvedett veresége után Európa-bajnok lett, a holland válogatott volt, 1988-ban.

A francia válogatott öngóllal szerzett vezetést, a 2018 után a mostani felkészülési mérkőzések előtt visszatérő Mats Hummels lőtte Manuel Neuer hálójába a labdát. Európa-bajnoki mérkőzésen korábban még egyszer sem talált német játékos a saját kapujába. Viszont a mostani tornán ez már a harmadik öngól volt, ami már az első kör végén rekordbeállítás, ennél több még egyetlen tornán sem született.

A francia válogatott egyébként eddig mindössze egyszer kapott ki Európa-bajnoki mérkőzésen, ha 1-0-ra vezetett, még 2000-ben, a hollandok ellen, tartalékosan. Most is nyert.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×