eur:
401.75
usd:
369.32
bux:
75268.51
2024. október 16. szerda Gál
Péni István a párizsi olimpiára készülő sportlövőcsapat edzésén a Mátraházi Edzőtáborban 2024. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Péni István vk-aranyérmes összetett puskában

465,3 körrel diadalmaskodott Újdelhiben.

A légpuskában szerzett keddi ezüstérme után Péni István szerdán megnyerte a férfi puskások "királyszámát", az 50 méteres összetett viadalt a sportlövők Újdelhiben zajló világkupadöntőjén. A sikeréért 5000 eurót kapott.

Az indiai viadalon 50 méteren az év 12 legjobb lövője léphetett lőállásba. Az alapversenyben 3x20 lövést adtak le a puskások és az UTE többszörös Európa-bajnok klasszisa 592 kört ért el, amivel a harmadik helyen jutott a fináléba.

A nyolcas döntőben Kissné Oroszi Edit tanítványa parádésan versenyzett, már az első, térdelő testhelyzetű 15-ös sorozat után több mint egy körrel vezetett, amit fekvőben tovább növelt, a tíz álló helyzetű lövést követően pedig már közel négy kör volt az előnye.

A 40. lövés után ketten kiestek, majd onnantól lövésenként búcsúzott az utolsó helyen álló. Péni Istvánnak a kiesés miatt nem kellett aggódnia, sőt, sokáig a világcsúcsra is volt esélye, a 43. és 44. lövése viszont alacsony kilences lett, ezzel pedig a rekorddöntés lehetősége meghiúsult. A győzelme viszont így sem forgott veszélyben, utolsóra ráadásul 10,6 kört ért és végül 465,3 körrel diadalmaskodott, 1,1 körrel megelőzve a cseh Jiri Privratskyt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra világkupadöntőt nyertem. Az alapverseny és a döntő is remekül sikerült. Már az alapversenyben látszott, hogy jó formában vagyok, rengeteg belső, nagy tízest lőttem. Így magabiztosan álltam be a döntőre, ahol már a térdelő után volt egy masszív előnyöm a másodikhoz képest, amit fekve meg tudtam duplázni. Az álló végén egy kicsit kiengedtem, de még így is több, mint egy körrel tudtam nyerni ebben az erős mezőnyben" - mondta a hazai szövetségnek Péni.

A szerdai napon a nők sportpisztoly számát is megrendezték, melynek alapversenyéből az olimpiai bronzérmes Major Veronika 593 körös kiemelkedő eredménnyel az első helyen jutott a döntőbe, ott azonban 11 lövéssel a nyolcadik helyen zárt. A győzelmet a német Josefin Eder szerezte meg 36 találattal, a második francia Camille Jedrzejewski 35, míg a harmadik kínai Feng Szi-hszüan 31 találatot ért el.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború
Tudósítónktól

Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború

A szlovák kormányfő úgy véli, közeledik az ukrajnai háború vége. Szerinte elmozdulás várható, és várja, mit mond ezzel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén. „El kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből” – jegyezte meg a miniszterelnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 16. 16:42
×
×
×
×