eur:
401.14
usd:
368.2
bux:
74761.49
2024. október 16. szerda Gál
Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője a labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas FC mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2024. április 20-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kecskemét az újabb állomás Gera Zoltán pályafutásában

A 45 éves szakember már alá is írt az élvonalban eddig sereghajtó csapathoz.

Gera Zoltán veszi át a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kecskeméti TE irányítását.

A klub a honlapján szerdán jelentett be, hogy a 45 éves szakember aláírt az NB I sereghajtójához, és már munkába is állt a csapatnál. Elődjét, Szabó Istvánt kedden mentették fel a munkavégzés alól.

Gera Zoltán első NB I-es megbízatására készül, ő lesz a klub történetének hatodik, sorozatban pedig az ötödik szakembere, aki Kecskeméten mutatkozhat be edzőként az élvonalban.

A korábbi 97-szeres magyar válogatott futballista szakmai stábjában nem lesz változás, asszisztens edzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként Buzási Péter segíti az új vezetőedző munkáját.

"Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy a csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó" - mondta Gera Zoltán a KTE honlapján, és azt is kiemelte, hogy elismeri a korábbi vezetőedző munkáját.

Hozzátette: "nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni."

Gera játékosként sikeres karriert futott be: háromszoros magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, az angol másodosztályban bajnoki címet ünnepelhetett, valamint 2010-ben döntőt játszhatott az Európa-ligában és a válogatott tagjaként pályára léphetett a 2016-os Európa-bajnokságon.

Visszavonulása után a Ferencváros kötelékében kezdte el felépíteni edzői pályafutását, majd 2019-től az U21-es válogatott munkáját irányította. Egy évvel később két mérkőzés erejéig a koronavírusos Marco Rossit is helyettesítette a válogatott kispadján, melynek stábjában a 2021-es Európa-bajnokságon is helyet kapott. Idén februárban zárta le a szövetségi munkát, ezt követően Vasas vezetőedzője volt augusztusig, amellyel bronzérmes lett a másodosztályban, mérlege 10 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt az éjjel Kijevben, Oroszország drónokkal szórta meg az ukrán fővárost. Az orosz hadsereg a napokban elfoglalta a donyecki Mihailivkát, az offenzívában résztvevő katonáknak személyesen gratulált az orosz védelmi miniszter. Ukrajna érdeklődik az ötödik generációs török Kaan vadászbombázó iránt. Közben folyamatosan jönnek a hírek arról, hogy Észak-Koreából származó katonák kerültek az ukrán frontvonalakra, Oroszország oldalán. A nap közben elfoglalták az oroszok Nyevszkét és Krasznij Jart. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta győzelmi tervét az ukrán parlament előtt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×