eur:
396.65
usd:
359.62
bux:
72129.52
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Szuzuka, 2024. május 1.2024. április 7-i kép Adrian Newey angol járműmérnökről, a Red Bull csapatának vezető tervezőjéről (b) Christian Horner  csapatfőnökkel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának helyszínén, Szuzukában. A 65 éves sztármérnök 2025-ben, 19 év után távozik a világbajnoki címvédő Red Bulltól. Newey számos világbajnok versenyautót tervezett már a Forma-1-ben, a Red Bull mellett a Williams és a McLaren is nyert az általa megálmodott géppel vb-címet.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Megvan, hová igazol a Red Bull varázslója

Hónapok óta találgatják, mi lesz Adrian Newey sorsa. Ő a Forma-1 történetének legsikeresebb versenymérnöke.

Hónapok óta tartó találgatások után most hivatalossá vált: Adrian Newey, a Forma-1 történetének legsikeresebb tervezőmérnöke az Aston Martin csapatánál folytatja pályafutását - írja az F1Világ.hu.

A brit szakember 2025 első negyedévének végén köszön el a Red Bulltól, ahol több mint másfél évtizeden át dolgozott, kulcsszerepet vállalva a vb-elsőségekben.

A távozásról már régóta tudni lehetett, de nem lehetett tudni, hol folytatja, tárgyalt a Ferrarival, a Williamsszel és az Alpine-nal is, így kötött ki az Aston Martinnál.

A szerződést korábban megkötötték már, de csak most hozhatták nyilvánosságra.

Adrian Newey már nem vesz részt a Red Bull jövő évi gépének fejlesztésében.

Adrian Newey az évek során a Williams, a McLaren és a Red Bull csapatait is hozzásegítette világbajnoki címekhez az általa tervezett autókkal. Mostani döntése lehetőséget kínál számára arra, hogy egy új kihívásban vegyen részt, Fernando Alonsóval dolgozik majd együtt.

Évente mintegy 14 milliárd forintnyi fizetése lehet.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×