eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Andrea Kimi Antonelli, a Mercedes olasz versenyzője (k) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzése előtt a monzai versenypályán 2024. augusztus 30-án. A futamot szeptember elsején rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Bejelentették Hamilton utódját a Mercedesnél

Kimi Antonelli váltja a jövőre a Ferrarihoz távozó hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a Forma-1-es Mercedes istállónál.

Az alig 18 éves olasz pilóta 2025-ben George Russell csapattársa lesz az istálló szombati bejelentése szerint.

„Kisfiú korom óta az volt az álmom, hogy a Forma–1-be kerüljek. Szeretném megköszönni a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierem során nyújtott. Még mindig sokat kell tanulnom, de úgy érzem, készen állok a lehetőségre” – mondta Antonelli, aki kifejtette, Russell ugyanúgy végigjárta a Mercedes utánpótlás-programját, mint ő, a brit társa pedig eddig is segítette, hogy jobbá váljon, ezért alig várja, hogy tovább tanulhasson tőle, és együtt dolgozzon vele a pályán.

A csapatfőnök Toto Wolff arról beszélt, az új felállás tökéletes az istálló következő fejezetének megnyitásához. Szerinte ez a páros arról tanúskodik, hogy rendkívül erős a junior programjuk és a tehetségekbe vetett hitük.

Antonelli bemutatkozása az autósport elitkategóriájában nem sikerült jól, ugyanis pénteken az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a Parabolica kanyar bejáratánál megcsúszott és a gumifalba csapódott, emiatt bő tíz percig piros zászló volt érvényben.

A monzai verseny szombaton 12.30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, a futamot vasárnap rendezik 15 órától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Mint ahogy az immár hagyományosan történik, az oktatásirányítók az új tanév elején újabb intézkedésekkel örvendeztetik meg a nevelő-oktató közönséget. Néhány példa az első becsengetés alá helyezett ajándékokból: pedagógusok teljesítményértékelésének bevezetése, mobiltelefonok betiltása és a pedagógusok vizsgáztatása a NAT-ból. Kétrészes írásomban azt boncolgatom, hogy miről árulkodnak ezek az intézkedések. Ebben az első cikkben a teljesítményértékelési rendszer (TÉR) és a pedagógusok vizsgáztatásának kérdésén keresztül mutatom be a jelenlegi magyar közoktatás-irányítási rendszer természetét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×