eur:
392.87
usd:
351.29
bux:
73315.37
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjára a montmelói pályán 2024. június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Siu Wu

Toto Wolff szerint jobb, ha ezt intő jelként kezeli a Red Bull

A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy a konstruktőri bajnokság már „teljesen nyitott”, miután Lando Norris „megsemmisítette” az egész mezőnyt a Holland Nagydíjon.

Norris 22,9 másodperces előnnyel szerezte meg a futamgyőzelmet Max Verstappen előtt Zandvoortban. Ez pedig a legnagyobb győzelmi különbséget jelentette egy nem Red Bull-versenyző számára azóta, hogy Lewis Hamilton 21,8 másodperccel megnyerte a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjat.

A brit versenyző az utolsó körben a leggyorsabb körért járó egy pontot is megszerezte. Mindezt annak ellenére, hogy „öreg és kopott” kemény gumikon volt. Így a McLaren már csak 30 ponttal van lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri tabellán. Wolff pedig úgy véli, hogy a Red Bull a bajnoki cím elvesztését kockáztatja.

„Azt hiszem, a McLaren a múltban bebizonyította, hogy mióta tavaly Ausztriában fejlesztéseket hoztak az autóra, azóta nem hibáznak. Ezt egyszerűen lenyűgöző volt látni [a versenyen]” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke – többek között – a RacingNews365-nek nyilatkozva, amit a sport365.hu szemlézett.

„Úgy értem, ő [Lando] gyakorlatilag megsemmisítette az összes versenytársat azzal a leggyorsabb körrel a végén, 42 körös kemény gumival és 20 másodperces különbséggel. Szóval szerintem ez a bajnokság, a konstruktőri bajnokság teljesen nyitott, és ez jót tesz a Forma–1-nek” – folytatta.

Bár Wolff optimista, hogy lesz harc a konstruktőri címért, a versenyzőknél továbbra is Verstappent tartja esélyesnek. Norris 70 ponttal van lemaradva a holland mögött kilenc futammal a vége előtt. Ez a lemaradás elképesztő eredménysorozatot igényel ahhoz, hogy megfordítsák.

A Mercedes csapatfőnöke a pilóták bajnokságát illetően úgy fogalmazott: „Max bizonyos mértékig még mindig kézben tartja a dolgokat (…) De izgalmas lesz látni, hogy lesz-e változás az erőviszonyokban, és hogy mennyire tudunk ebbe beleszólni” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Átrendeződés az olajpiaci megállapodásokban, még az amerikai haditechnika is számít

Átrendeződés az olajpiaci megállapodásokban, még az amerikai haditechnika is számít

Szaúd-Arábia nem újította meg az Egyesült Államokkal 1974-ben kötött petrodollár-megállapodását, így a közel-keleti ország diverzifikálhatja kereskedelmi lehetőségeit, illetve más pénznemben is értékesíthet olajat, az amerikaiakkal való végleges üzleti szakításról azonban szó sincs – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója.

Az osztrák kancellárnak kellett reagálnia az Ausztriában is fellángolt kitoloncolási kérdésre

A múlt heti, három halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, egy szíriai illegális menekült által végrehajtott németországi terrorcselekmény hullámai átcsaptak a szomszédos Ausztriára is. A sajtójelentések szerint nem sokkal a parlamenti választások előtt a menekültválság, illetve az illegális menekültek kitoloncolása foglalkoztatja leginkább az osztrák lakosságot is. Az ezzel kapcsolatos aggodalmakra reagált Karl Nehammer kancellár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
Kis pluszban zárt Amerika

Kis pluszban zárt Amerika

Gazdasági információk tekintetében ma érkzett a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó kamatot a jegybank monetáris tanácsa. Bár a tőzsdén nem volt különösebben markáns hatása a kamatdöntésnek, a devizapiacon már vannak izgalmak: erősödésbe kapcsolt a forint a vezető devizákkal szemben. Óvatos emelkedést láthatunk az európai tőzsdéken, a magyar piac azonban alulteljesít. Pedig vannak ma izgalmas sztorik a hazai tőzsdén: a Concorde megemelte az AutoWallis célárát, erre komoly ralival reagált az árfolyam, emellett kifejezetten nagy forgalom mellett emelkedik az Opus részvénye is, miután kiderült, hogy több nemzetközi indexbe is bekerültek az társaság papírjai. A tengerentúlon minimális emelkedéssel zártak a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×