eur:
393.29
usd:
351.62
bux:
73315.37
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Logan Sargeant, a Williams amerikai versenyzője (elöl) és Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíján a spa-francorchampsi pályán, Stavelot közelében 2023. július 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Argentin beugró pilóta érkezik a Forma-1-be

23 év után először. A szezon végéig lesz a mezőny tagja Franco Colapinto.

A Forma-1-es Williams istálló bejelentette, hogy az amerikai Logan Sargeant helyét a szezon végéig Franco Colapinto veszi át.

A 21 éves argentin pilóta idén már a Brit Nagydíj szabadedzésén bemutatkozott a legjobbak között, ezen kívül a Forma-2-ben versenyzett, Imolában nyert, Barcelonában és Spielbergben pedig második volt.

Colapinto 23 év után az első argentin pilóta lesz a sorozatban.

A Williams hivatalos honlapján egyúttal köszönetet mondott Sargeantnek, aki 36 versenyhétvégén indult, tavaly hazai környezetben pontot is szerzett, így Michael Andretti után 30 évvel volt újra amerikai pontszerző az F1-ben.

Címlapról ajánljuk
Átrendeződés az olajpiaci megállapodásokban, még az amerikai haditechnika is számít

Átrendeződés az olajpiaci megállapodásokban, még az amerikai haditechnika is számít

Szaúd-Arábia nem újította meg az Egyesült Államokkal 1974-ben kötött petrodollár-megállapodását, így a közel-keleti ország diverzifikálhatja kereskedelmi lehetőségeit, illetve más pénznemben is értékesíthet olajat, az amerikaiakkal való végleges üzleti szakításról azonban szó sincs – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója.

Az osztrák kancellárnak kellett reagálnia az Ausztriában is fellángolt kitoloncolási kérdésre

A múlt heti, három halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, egy szíriai illegális menekült által végrehajtott németországi terrorcselekmény hullámai átcsaptak a szomszédos Ausztriára is. A sajtójelentések szerint nem sokkal a parlamenti választások előtt a menekültválság, illetve az illegális menekültek kitoloncolása foglalkoztatja leginkább az osztrák lakosságot is. Az ezzel kapcsolatos aggodalmakra reagált Karl Nehammer kancellár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
Kis pluszban zárt Amerika

Kis pluszban zárt Amerika

Gazdasági információk tekintetében ma érkzett a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó kamatot a jegybank monetáris tanácsa. Bár a tőzsdén nem volt különösebben markáns hatása a kamatdöntésnek, a devizapiacon már vannak izgalmak: erősödésbe kapcsolt a forint a vezető devizákkal szemben. Óvatos emelkedést láthatunk az európai tőzsdéken, a magyar piac azonban alulteljesít. Pedig vannak ma izgalmas sztorik a hazai tőzsdén: a Concorde megemelte az AutoWallis célárát, erre komoly ralival reagált az árfolyam, emellett kifejezetten nagy forgalom mellett emelkedik az Opus részvénye is, miután kiderült, hogy több nemzetközi indexbe is bekerültek az társaság papírjai. A tengerentúlon minimális emelkedéssel zártak a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×