eur:
394.88
usd:
359.21
bux:
72210.07
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
PARIS, FRANCE - AUGUST 04: Pfeiffer Georgi of Team Great Britain crosses the finish line during the Womens Road Race on day nine of the Olympic Games Paris 2024 at Trocadero on August 04, 2024 in Paris, France. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Tömegbukás a Touron: egy brit lány járt a legrosszabbul – videó

Pfeiffer Georgi kéz- és nyaktörést szenvedett a női Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszán, de nincs szüksége operációra, közölte a klubja pénteken.

A 23 éves kerékpáros hat kilométerrel a cél előtt keveredett tömegbukásba. A balesetben több mint tíz sportoló esett el, köztük az etapot megnyerő Vas Blanka addig összetettben élen álló csapattársa, a holland Demi Vollering is, de a legrosszabbul Georgi járt.

„Nagyon szomorúak vagyunk, hogy elveszítettük Pfeiffert a tegnapi baleset miatt – mondta Albert Timmer, a holland DSM-Firmenich csapatának edzője a klub honlapján pénteken. – Nemcsak csapatkapitányként fontos nekünk, hanem a kerékpározáson kívül is sokat ad a csapatnak, ezért nagyon nagy veszteség ez most számunkra.”

A csapatorvos tájékoztatása szerint Pfeiffert kórházba szállították, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy eltört a keze és a nyaka, de szerencsére nincs szüksége műtéti beavatkozásra. Az orvos azt is elárulta, hogy a brit bringás legalább négy hétig biztosan nem fog kerékpárra ülni, és egyáltalán nem sürgetik a felépülését, mivel az egészsége a legfontosabb.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

A Kurszk régióba történő ukrán benyomulás ugyan a háború menetét nem változtatja meg, de kellemetlen presztízsveszteséget okozott Oroszországnak - erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének egyetemi docense. Beszélt az európai fegyverkezés szerepéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×