eur:
395.11
usd:
358.77
bux:
71644.35
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
WARSAW, POLAND - AUGUST 14: Federico Valverde of Real Madrid celebrates after scoring for 1:0 during the UEFA Super Cup 2024 match between Real Madrid and Atalanta BC at National Stadium on August 14, 2024 in Warsaw, Poland. (Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images)
Nyitókép: Mateusz Slodkowski/Getty Images

A Real Madrid néhányszor megmutatta, mire számíthatunk világklasszis csatáraitól

A Real Madrid – jobb második félidei játékával –, Fede Valverde és Kylian Mbappé egy-egy góljával 2-0-ra nyerte az Atalanta ellen az UEFA Szuperkupát.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

A spanyol sztárcsapat története során hatodszor hódította el a trófeát, ezzel immáron egyedül áll az örökrangsor élén.

A madridiaknál góllal debütált új csapatában a francia világbajnok Kylian Mbappé.

Varsó, 2024. augusztus 14.
Luka Modric, a Real Madrid csapatkapitánya (k) emeli a magasba a bajnoki trófeát, miután 2-0-ra megnyerték a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Atalanta mérkőzést a varsói Nemzeti Stadionban 2024. augusztus 14-én.
MTI/AP/Darko Bandic
Luka Modric, a Real Madrid csapatkapitánya (k) emeli a magasba a bajnoki trófeát, miután 2-0-ra megnyerték a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Atalanta mérkőzést a varsói Nemzeti Stadionban 2024. augusztus 14-én. MTI/AP/Darko Bandic

Az élő tudósítás

A Real Madrid összeállítása: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Militao, Mendy – Valverde, Tchouameni – Bellingham – Rodrygo, Vinicius Júnior, Mbappé.

Az Atalanta: Musso – Djimsiti, Hien, Kolasinac – Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri – Pasalic; De Ketelaere – Lookman.

Az első hét-nyolc perc inkább Madrid-labdabirtoklással, de helyzet nélkül telt el. Mbappé egyszer bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, de túl sokan voltak körülötte.

Az első negyedóra végén először tudott rendezetlen védelem ellen akciót vezetni a Madrid, Vinícius labdájával Bellingham elszaladt, de nem volt pontos a beadás. Fél perccel később az új csapatkapitány, Carvajal centerezett, Vinícius alig maradt le.

Némi izgalom jött a másik oldalon: egy jobbról beküldött labdába Éder Militao beletette a fejét, az így a léc tetejére pattant.

Addig, a várakozásokkal ellentétben, nem volt látványos a játék, az Atalanta jól védekezett.

Vinícius beemelte a labdát Bellinghamnek, aki a labdáért harcolva beleszállt Mussóba. Ápolni kellett a kapust, de nem volt baj.

A 45. percben Vinícius Rodrygo elé tette a labdát, de honfitársa 14 méterről, ballal, a lécre vágta a labdát.

Így ért véget az első félidő.

Mbappé megugrásával és rossz lövésével kezdődött a második játékrész, de a helyzet az Atalantáé volt, Pasalic fejesét Courtois óriási bravúrral védte ki.

Valverde előkészítése után Bellingham lőhetett, de nem találta el a jobb felső sarkot.

A 60. percben Bellingham labdájával Vinicius megugrott a bal oldalon, levitte a a labdát majdnem az alapvonalig, pontosan adott középre, Fede Valverde pedig másfél méterről az üres kapuba passzolt, 1-0 a Madridnak.

Két perccel később Vinícius, ezúttal középen, egyedül vihette kapura a labdát, Musso elsőrangú reflexszel hárított, hátrányban, de meccsben tartva az Atalantát.

Bellingham éles szögből leadott lövését Musso védte.

Rodrygo labdaszerzése után Vinícius nagyon önzetlenül keresztbe passzolt, Bellingham megmentette a nem túl pontos labdát és legjobb helyre lőtte be, az üres területre, Kylian Mbappénak. A francia világsztár góllal debütált, 2-0.

Rodrygo, aki jól játszott, lement, Luka Modric váltotta. Carvajal egyből átadta neki a kapitányi karszalagot.

Modric és Vinícius villogott, éppen csak elment a labda a gólvonal előtt.

Mbappét megtapsoltatta Ancelotti, Brahim Diaz váltotta a francia világbajnokot.

Újabb cserék következtek a Madridnál, Vinícius, Bellingham és Carvajal is lement, Lucas Vázquez, Dani Ceballos és Arda Güler kapott néhány percet. Cseréltek az olaszok is, de nem tudtak ilyen kaliberű váltótársakkal szolgálni. Palestra és Manzoni szálltak be.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a Madrid.

Címlapról ajánljuk

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×