eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Nyitókép: Facebook

A Kozármislény bebizonyítja, hogy valóban mindenkié a foci

Siket, gyengénlátó, mozgáskorlátozott és Down-szindrómás emberekkel is reklámozza új mezeit a csapat.

„A foci mindenkié! (…) Klubunk idén is különleges kampánnyal készült, hogy bemutassa az új szezon új mezét, de ezúttal nem a játékosoké a főszerep!” – írja Facebook-posztjában az NB II.-es Kozármisleny focicsapata. Azt írják, hiszik, hogy a foci mindenkié „az autizmussal élőké éppúgy, ahogy Zentéé, akiért anno egy ország fogott össze; a nyugdíjasoké éppúgy, ahogy a gyerekeiért aggódó anyáé; a kerekesszékkel élőké éppúgy, ahogy a Tiéd és a miénk is – mert a foci összeköt! Épp ezért ki tudná jobban bemutatni új összeállításunk, mint az, aki mindig ott van a lelátón és aki nap mint nap megküzd az élet aprónak tűnő, olykor mégis embert próbáló kihívásaival..?!”

A csapat új mezeit a hivatalos fotókon többek egy mozgáskorlátozott személy, egy Down-szindrómás személy, egy nyugdíjas, egy roma és egy láttássérült személy viseli.

Címlapról ajánljuk
Martinek János a csúcson búcsúzik

Martinek János a csúcson búcsúzik

Versenyzőként 1988-ban két aranyérmet nyert, most pedig szövetségi kapitányként élte át Gulyás Michelle olimpiai bajnoki címét Martinek János. A női döntő után elmondta, ennél nem lehetett volna tökéletesebb a nap, egyúttal bejelentette, hogy szerződése lejártával leköszön.

Közeleg a tanévkezdés: főzőcskézéssel, olvasással is felkészíthető a gyerek

Augusztus második felében már érdemes az iskolára hangolódni a gyerekekkel - mondta az InfoRádióban az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának címzetes egyetemi tanára. N. Kollár Katalin szerint a leendő elsősöknek tanácsos minél többet mesélni az iskoláról, hogy tudják, mi vár rájuk, a nagyobbak pedig olvassanak, és játékosan a matematikával is foglalkozhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
El-Erian: A részvénypiaci zűrzavar és a Fed hiányossága

El-Erian: A részvénypiaci zűrzavar és a Fed hiányossága

Tekintsük át, mi történt két jegybankkal kapcsolatban a múlt héten. Mindkét központi bank nagy múltra tekint vissza, a saját országán messze túlmutató befolyással rendelkezik, és mindkettő kénytelen volt kényes döntéseket hozni, amelyek célja az infláció további csökkentése oly módon, hogy közben ne okozzanak túl nagy károkat a növekedés és a munkaerőpiac szempontjából. Végül az történt, hogy a két intézmény 24 órán belül két nagyon eltérő megközelítésre jutott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 11. 15:06
×
×
×
×