eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Alejandro Garnacho, a Manchester United játékosa (b) ünnepel, miután gólt szerzett az angol labdarúgó FA-Kupa döntőjében játszott Manchester City-Manchester United mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

A Manchester City nyerte az angol labdarúgó szuperkupát

Tizenegyesek döntöttek.

A Manchester City nyerte az angol labdarúgó szuperkupát, miután a Wembley Stadionban rendezett szombati döntőben tizenegyesekkel legyőzte városi riválisát, a Unitedet.

A bajnoki címvédő City meglehetősen tartalékos felállásban lépett pályára az idénynyitó találkozón, ennek ellenére a gólt és kaput eltaláló lövést sem hozó első félidőben Josep Guardiola együttese volt némileg veszélyesebb.

A fordulás után tíz perccel Erik ten Hag, az FA Kupa májusi döntőjében a Cityt 2-1-re felülmúló MU vezetőedzője négyet is cserélt, amitől megélénkült együttese játéka, s előbb Marcus Rashford révén kapufát ért el, majd a 82. percben egy gyors kontra végén az argentin Alejandro Garnacho betalált.

A City felpörgette a játékát és Bernardo Silva fejesével a 89. percben egyenlített. A döntetlennel zárult rendes játékidő után következő tizenegyespárbajban az első öt-öt lövő közül épp Silva, valamint Jadon Sancho hibázott, a mérkőzés végül a nyolcadik párban dőlt el, amikor a rutinos északír Jonny Evans kapu fölé emelt, a svájci Manuel Akanji azonban nem rontott.

Guardiola hetedszer Community Shield-győztes együttese három elvesztett szuperkupadöntő után tudta ismét elhódítani a trófeát.

Címlapról ajánljuk
Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Eddig sem lehetett korlátozás nélkül használni a mobiltelefonokat az osztálytermekben, de egységes szabályozás híján erről sokszor a tanárnak vagy az igazgatónak kellett döntenie. Az MCC Tanuláskutató Intézetének oktatáskutatója az InfoRádióban elmondta: a kormány rendelettervezete – amely szeptembertől léphet érvénybe – mindenhol tiszta vizet önthet a pohárba.

Ezúttal a férfi kajak egyesben állt két magyar a dobogón – szombati eredményeink

A pénteki négyhez szombaton három érmet tettek a magyar kajakosok, ezzel a legeredményesebb nemzet lett a miénk az érmek száma alapján a sportág versenyeiben. Muszukajev Iszmail a bronzéremért birkózhat, ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×