eur:
390.16
usd:
359.6
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay

Az izraeli olimpikonokra a különleges rendőri egység fog vigyázni

A párizsi olimpián résztvevő izraeli delegációt a nap 24 órájában a francia csendőrség különleges alakulata (GIGN) őrzi - írta a Le Monde Gerald Darmanin francia belügyminiszter közlésére hivatkozva.

"Elrendeltem, hogy a GIGN a nap 24 órájában legyen szolgálatban az izraeli delegáció - sportolók, játékvezetők, az olimpiai bizottság tagjai - Franciaországba érkezésének első másodpercétől az elutazásig" - idézte a francia lap a belügyi tárca vezetőjének szavait. Darmanin úgy fogalmazott, hogy hasonló védettséget élveznek mindazon küldöttségek, amelyeknek "magas a fenyegetettségi szintjük".

A Le Monde című lap értesülései szerint a GIGN alkalmazottai őrzik majd az ukrán delegációt is.

Az olimpia idejére általában is fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a francia hatóságok, amelyek több mint 45 ezer katonát, rendőrt és magánügynököt állítanak szolgálatba, ezen kívül külföldről, csaknem félszáz országból is érkezik segítség.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×