eur:
390.27
usd:
359.58
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
female lab technician doing research with a microscope in the lab. coronavirus
Nyitókép: appledesign/Getty Images

A lehető legszigorúbb doppingellenőrzésnek vetik alá a vizes sportok versenyzőit

A vizes sportokat összefogó világszövetség, a World Aquatics (WA) bejelentése szerint január elseje óta összesen 2145 doppingellenőrzést végzett, és "sikeresen végrehajtotta történetének legátfogóbb és legszigorúbb tesztelési programját a 2024-es párizsi olimpiai játékok előtt".

A WA közleményében kiemelte, hogy a versenyen és azon kívül végzett tesztek széles skáláját felölelő programot a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) tervezte és valósította meg.

A más doppingellenes szervezetek által végrehajtott ellenőrzéseket is figyelembe véve a Párizsban versenyző "vizeseket" átlagosan 3,4-szer tesztelték, a legtöbbször a kínai úszókat kötelezve mintaadásra. Ez év január 1-je óta a Párizsban induló 31 kínai úszót legalább tízszer tesztelték, versenyen kívül mindegyiküket legalább nyolc alkalommal.

A mintákat a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA által akkreditált európai laboratóriumban elemezték.

Ugyanebben az időszakban az ausztrál úszókat átlagosan négyszer, az amerikaiakat pedig hatszor ellenőrizték. Az ITA a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megbízásából 2024-ben Párizsban, az olimpián folytatja a kiterjedt doppingellenes program megvalósítását.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×