eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Pascal Jansen vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a másnapi Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt a Groupama Arénában 2024. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Energikus futballt vár a Fradi új edzője

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

"Az energikus futballt kedvelem, ezt szeretném viszontlátni, ez az alapja a futballfilozófiámnak. A szurkolók energiájáról példát vehetünk és azt fel is kell használnunk. A támadó futball híve vagyok, de a labda nélküli játékban nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy gyorsan vissza tudjuk szerezni a játékszert" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón a holland szakember. Szerinte ennek a szemléletnek az átadása egy folyamat, de amikor a vezetőség először meghívta Budapestre, akkor hasonló energiát érzett.

Az 51 éves tréner elitklubnak nevezte a Ferencvárost és ennek megfelelő játékot és hozzáállást vár a futballistáitól, mint fogalmazott, ez felelősséggel jár a pályán és a pályán kívül egyaránt. Úgy vélte, a játékosok sokat dolgoztak, hogy megértsék és alkalmazkodjanak az elképzeléseihez.

"Szerencsés vagyok, hogy volt negyven napom megismerni mindenkit, ami nagyon fontos, amikor az ember egy új országban egy új klubhoz kerül.

Készen állunk az első meccsre, de húsz napnak is elégnek kellett volna lennie ehhez" - jelentette ki Jansen. "Ahogyan az öltözőben is leszögeztem az első napon, nem gondolok más meccsre, sem bajnokságra, sem a következő körre, csakis erre".

Jansen szerint a walesi rivális direkt futballt játszik, de az majd kedden derül ki, hogy képes-e a Ferencváros ellen is hatékonyan alkalmazni.

"Minden edzőnek más a stílusa, máshogy látja a meccset. Nekünk, játékosoknak tiszteletben kell tartanunk a döntését, a szemléletét, és alkalmazkodnunk kell az elképzeléseihez. Nekem személy szerint tetszik az elvégzett munka, de nem akarom összehasonlítani korábbi időszakokkal. Az a fontos, hogy a stáb és a keret egységet alkot" - mondta az MTI érdeklődésére Cristian Ramírez, aki szerint a tavalyi, KÍ Klaksvík elleni fiaskóval felesleges foglalkozni, mert a mában kell élni és a jelenre kell koncentrálni.

Az ecuadori védő kifejtette, jó volt a felkészülés és mindkét edzőtábor, ezért a csapaton belül száz százalékig pozitív a légkör.

"Kemény meccs lesz, de erre készültünk, így készen állunk. Számunkra felér egy döntővel, csak erre fókuszálunk, megfelelően kielemeztük őket, az új játékosaink pedig remekül beilleszkedtek" - fogalmazott a 29 éves futballista, aki a hosszú holtszezont a családjával Ecuadorban töltötte a feltöltődés érdekében, de már várta az új idény rajtját.

"A Ferencváros egy hatalmas klub erős kerettel és kiváló szakmai stábbal. Megérdemelten vagyunk itt, persze a mostani ellenfelünk magasabb szintet képvisel, mint az előző körben a montenegrói Decic. Ennek ellenére nem turistáskodni jöttünk, hogy megnézzük ezt a gyönyörű stadiont. Hiába lesz sok szurkoló, a pályán 11 játékos küzd 11 ellen. Azt szeretnénk, hogy legyen esélyünk a visszavágón" - összegzett Craig Harrison, a walesi együttes szakembere.

Szerinte a csapategység és az összetartás a TNS legnagyobb erőssége, mivel vannak, akik már tíz éve együtt futballoznak.

Hozzátette, alapvetően támadó szellemű a csapata, de persze más a helyzet, amikor ilyen nehéz ellenféllel állnak szemben.

Az angol tréner az MTI kérdésére úgy válaszolt, nem segítette a felkészülésüket, hogy új vezetőedzője van a Ferencvárosnak, mert így csak olyan tétmérkőzéseket tudott megtekinteni, amelyen még más irányított. Ugyanakkor megnézte Jansen korábbi csapatának meccseit is, így holland szakemberről lévén szó labdaorientált játékra és 4-3-3-as formációra számít a Ferencvárostól, mint a West Ham United elleni felkészülési találkozón.

A keddi összecsapást az M4 Sport 20 órától élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×