eur:
395.93
usd:
369.51
bux:
71926.64
2024. július 2. kedd Ottó
Sallói Dániel, a Sporting Kansas City csatára (k) csapattársaival, Luis Martinsszal (36) és Johnny Russell-lel, miután gólt szerzett a Seattle Sounders ellen az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) mérkőzésén Seattle-ben 2021. július 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ted S. Warren

"Amerika az új otthonom" - magyar focista a súlyos döntéséről beszélt

Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot.

"Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon boldog vagyok, hogy abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy megkaptam az állampolgárságot" - idézi a 27 éves Sallói szavait a The Kansas City Star.

Az immár magyar-amerikai kettős állampolgárságú sportoló 2014-ben, középiskolás korában érkezett az Egyesült Államokba, két évvel később igazolt az SKC-hoz, amelynek felnőtt csapatában 2017-ben mutatkozott be. Azóta 232 mérkőzésen 59 gólt szerzett. A zöldkártyáját 2019-ben kapta meg, öt év után folyamodhatott az állampolgárságért, majd áteshetett a honosítási eljáráson.

A szombati ünnepségen elmondta, hogy csapattársai is segítettek neki az állampolgársági vizsgára való felkészülésben. Hozzátette, a családtagjai számára is nagy segítség, hogy már van amerikai állampolgársága is, hiszen így a zöldkártyáknak köszönhetően többször látogathatják meg.

"Szeretik azt, akivé itt, Amerikában váltam. Életem hátralévő részét valószínűleg itt szeretném leélni"

- szögezte le.

Az SKC szombaton hazai pályán 2-0-ra győzött az Austin FC ellen, de Sallói - aki Újpesten nevelkedett, majd megfordult Gyirmóton is - bokasérülés miatt nem lépett pályára. Ez volt sorozatban a negyedik meccs, amit ki kellett hagynia.

Az Európa-bajnokságról visszatért Gazdag Dániel a 62. percben állt be a Philadelphia Union együttesébe, amely 4-2-ra kikapott a CF Montreal otthonában. A Philadelphia a keleti főcsoport tabellájának 12. helyén áll, az SKC pedig 13. a nyugati főcsoportban.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Új koncepcióval terjeszkedik tovább az Ikea

Új koncepcióval terjeszkedik tovább az Ikea

Manhattan híres Ötödik sugárútja eddig leginkább luxusüzleteiről volt ismert, hamarosan azonban a hétköznapi használati tárgyakat árusító Ikea is ide költözik. Az Ingka Investments, az Ikea fő kiskereskedőjének, az Ingka Groupnak a befektetési ága bejelentette, hogy kisebbségi részesedést szerez egy új toronyban, amelyet New York City első számú kiskereskedelmi utcáján alakítanak ki. Ezzel megnyílik az út a svéd bútorcsoport számára, hogy "vásárlói találkozóhelyet" nyisson az ikonikus bevásárlónegyedben - számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×