eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Lapértesülés: a kormány és a főváros olimpiai pályázatról tárgyalhat a háttérben

A VSquare úgy tudja, létrejöhet egy olyan alku, amely alapján a fővárosi vezetés infrastrukturális projektek állami támogatásáért cserébe zöld utat adna az olimpiai pályázat előkészítésének.

Sebastian Coe, a nemzetközi sportági szövetség (WA) elnöke a tavalyi, nagy sikerű budapesti atlétikai világbajnokságot követően azt mondta, képesnek tartja Magyarországot egy olimpia megrendezésére, ezért arra bátorította az illetékeseket, hogy készítsenek elő és nyújtsanak be pályázatot. A kandidálás időről időre felmerül, és a VSquare értesülése szerint a háttérben most újraindultak az olimpiarendezéssel kapcsolatos tárgyalások a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat között.

A portál kormányközeli forrásra hivatkozva úgy tudja, nem kizárt, hogy létrejöhet egy olyan megállapodás a felek között, amely szerint

a fővárosi vezetés bizonyos infrastrukturális projektek, beruházások állami támogatásáért cserébe beleegyezne a pályázat elindításába.

A Fővárosi Önkormányzat egyik, név nélkül nyilatkozó tisztségviselője azt mondta: formális kapcsolatfelvétel még nem történt, de többen is arra számítanak a főpolgármester stábjából, hogy rövidesen a hivatalos csatornákon is megkezdődhetnek a tárgyalások a kormánnyal. A portál azt írja, a városvezetés egységes álláspontot képvisel abban, hogy minden fejlesztés és beruházás, ami az olimpiai játékok megrendezésének előfeltétele, a főváros érdeke is, így például az utak és felüljárók építése vagy a tömegközlekedés korszerűsítése.

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly az ATV és az Index közös podcastműsorában nem zárkózott el az olimpiarendezéstől, úgy fogalmazott: „ha az állam épít két metrót, akkor velem lehet beszélgetni az olimpiáról”.

Októbertől a budapesti közgyűlés egyik legerősebb frakciója azé a Tisza Párté lesz, melynek alelnöke, Magyar Péter korábban kijelentette, hogy támogatná a budapesti olimpiai pályázatot.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×