eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lucz Dóra a női kajak egyesek 200 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kozák Danuta volt sportolótársa "fújja újra" a kajakos abúzusügy parazsát

Lucz Dóra Csipes Ferenc állítólagos verbális bántalmazását "csak a jéghegy csúcsának" tartja, ami 2024-ben szerinte hihetetlen.

Csütörtök reggel Lucz Dóra háromszoros Európa-bajnok magyar kajakos megosztotta Kozák Danuta májusi Facebook-bejegyzését, amelyben a hatszoros olimpiai bajnoknő azzal vádolta meg az olimpiai bajnok kajak négyest felkészítő Csipes Ferencet, hogy részegen verbálisan molesztálta őt; Lucz most a történethez hozzáteszi, hogy "ez csak a jéghegy csúcsa" - vette észre az Index.

Mint ismert, május 23-án hosszú Facebook-posztban írt arról Kozák Danuta, hogy a szintén olimpiai bajnok Csipes Ferenc egy tréning után a masszőrszobában verbálisan molesztálta őt. Az ügy konkrétumait Csipes Ferenc alapvetően tagadta, szerinte beszélgetés volt, amelyben Kozák provokálta őt, viszont egyes kifejezéseiért bocsánatot kért, amit Kozák el is fogadott.

A 27 évesen visszavonult Lucz Dóra a most újraposztolt eredeti Kozákbejegyzéshez írta, hogy "a szövetség továbbra is ennek az edzőnek teljesíti az akaratát".

"Hogy lehet, hogy egy ilyen ügyet 2024-ben így eltussolnak mindenféle következmények nélkül – mármint a bántalmazóra nézve, mert az áldozathibáztatás megy. És ez csak a jéghegy csúcsa…" - olvasható tehát a friss posztban.

Az ügy után egyébként Kozák Danuta és Csipes Tamara (Csipes Ferenc lánya) kajakos útjai különváltak, utóbbi megy az olimpiára, előbbi viszont nem harcolta ki a csapatba kerülést Párizsra.

Lucz Dóra 2004-ben kezdett el kajakozni a Dunakeszi Kajak Clubban, 2016-ban igazolt az UTE-ba, amelynek 2021-ig volt a versenyzője. Drezdában egyedül még elkezdte a felkészülést a következő olimpiai ciklusra, de végül úgy döntött, befejezi pályafutását.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Egy új európai politikai szövetség jött ma létre három párt részvételével, és amelybe a következő napokban számos további politikai erőt is várnak – jelentette be vasárnap Bécsben Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője. A tömörülésben a Fidesz is részt vesz, így Orbán Viktor Fidesz-elnök is ott ült a sajtókonferencián, illetve a cseh ANO párt is részt vesz, így a volt cseh miniszterelnök Andrej Babis is helyet foglalt az asztalnál. A három pártvezér egy Patrióta kiáltványt is elfogadott az európai jövőért, amely azt hangsúlyozza, hogy Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 06:51
×
×
×
×