eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
12 January 2024, Baden-WĂźrttemberg, Mannheim: Handball: European Championship, Austria - Romania, preliminary round, Group B, match day 1, SAP Arena. Romanias coach Xavier Pascual Fuertes gesticulates. Photo: Uwe Anspach/dpa (Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Nagy László Xavi Pascualról: a szakmai tudásán kívül az emberi erényei miatt is nagyon akartuk őt

Egészen idáig nem volt olyan szintet képviselő edzője a Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mint a háromszoros BL-győztes Xavi Pascual – mondta a klub sportigazgatója az InfoRádióban. Nagy László hozzátette: nemcsak a szakmai tudása, hanem az emberi erényei miatt is a katalán tréner volt az első számú jelöltjük.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Xavi Pascual váltja a Momir Ilic, Gulyás Péter edzőpárost a Veszprém férfi kézilabdacsapatának kispadján. Az 56 esztendős spanyol szakember az elmúlt három évben a bukaresti Dinamo trénere volt, amellyel háromszor nyerte meg a román bajnokságot, kétszer a kupát és idén az Európa-liga négyes döntőjébe vezette a klubot. Xavi Pascual négy évre szóló szerződést kötött a magyar bajnoki címvédővel.

Nagy László, a veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatója jól ismeri Xavi Pascualt, hiszen 2009 és 2012 között a játékosa volt a Barcelonánál. A korábbi világválogatott az InfoRádióban elmondta: a biztos anyagi háttér lehetőséget adott arra, hogy a topkategóriás játékosok mellett topedzőt is tudjanak szerződtetni. Mint fogalmazott, a klubvezetők számára nagy segítség, hogy biztosítottak a szükséges források, és megnyugtatta a szurkolókat is, akiknek megígérte, hogy továbbra is meglesz a lehetőségük világklasszis játékosok igazolására.

Nagy László szerint

a jelenkor egyik legjobb kézilabdaedzőjét sikerült elcsábítaniuk Veszprémbe.

Kiemelte, hogy Xavi Pascualon kívül más edzőnek nem sikerült háromszor megnyernie a férfi Bajnokok Ligáját, amivel már beírta magát a történelemkönyvekbe. A sportigazgató hozzátette: az elmúlt években olyan világklasszis kézilabdázók játszottak veszprémi színekben, akiket korábban a világ legjobbjának választottak, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet vagy BL-t nyertek, gólkirályok voltak különböző sorozatokban, viszont olyan szintet képviselő edzője eddig nem volt a klubnak, mint Xavi Pascual. Az új edzőt Nagy László elmondása szerint felkészült, nagy tudású szakemberekből álló stáb segíti majd a bakonyi csapatnál.

A korábbi magyar válogatott kézilabdázó elmondta: a katalán sztáredző maximalista, elvárja a játékosaitól, hogy mindig a legjobbjukat nyújtsák, ugyanakkor nagyon jó ember is, aki nyitott, bárkit meghallgat, és nagyon odafigyel arra, hogy meglegyen az összhang a csapaton belül. Úgy véli, sokat tanulhatnak majd tőle a veszprémi játékosok, akiknek egy ilyen edző irányításával nem lehetnek majd motivációs gondjaik sem.

„Nemcsak a szakmai tudása, hanem az emberi erényei miatt is nagyon akartuk őt. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz olyan útra terelni a játékosainkat, amely nagy sikerek felé vezet”

– jegyezte meg Nagy László.

Mint fogalmazott, a veszprémi klubvezetés nagyon bízik Xavi Pascualban, akivel hosszú távra terveznek, amit jól jelez, hogy négyéves szerződést kötöttek vele. Ugyanakkor türelmet is kért a szurkolóktól, mert szerinte nem mindig kivitelezhető az, hogy egy csapat egyik napról a másikra felérjen a csúcsra. A sportigazgató hozzátette: új edzőjüknek meg kell ismernie minden játékost egyesével, illetve magát a veszprémi közeget, annak kohézióját is. Ezt a folyamatot nem szabad siettetni, a vezetők nem is így állnak hozzá a helyzethez.

„Egy rendkívül tapasztalt edző érkezik hozzánk, aki biztosan jól tudja majd kezelni az öltözőt, jó hangulatot teremt, és bízunk benne, hogy nagy sikerekre vezeti a csapatot” – összegzett Nagy László.

Xavi Pascual június végén érkezik Veszprémbe, és a tervek szerint augusztus elsején kezdi meg a felkészülést a következő szezonra azokkal a játékosokkal, akik nem vesznek részt a párizsi olimpián. A csonka keret utánpótláskorú játékosokkal egészül ki az alapozásnál.

A következő hetekben már csak kisebb változások várhatók a játékoskeretet illetően, Nagy László tájékoztatása szerint egy-két játékos szerződtetése van tervben. Egyiküket az interjú után már be is jelentették: Nikola Grahovac a német HBW Balingen–Weilstettentől érkezett. A 25 éves horvát beálló 2026 nyaráig írt alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×