eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője a trófeával a pódiumon, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján Montrealban 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Verstappen megint lubickolt, mégis nagy bajba kerülhet a Red Bull

Ha nem a holland pilóta vezette volna a Red Bull autóját, akkor nem ünnepelhettek volna futamgyőzelmet az energiaitalosok Kanadában – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter hozzátette: mostantól komoly céljai lehetnek a McLarennek a csapatversenyben.

A Red Bull háromszoros világbajnok versenyzője, Max Verstappen nyerte a Forma–1-es Kanadai Nagydíjat. A 26 éves holland pilóta pályafutása 60. futamgyőzelmét ünnepelhette Montrealban – megelőzve Lando Norrist és George Russellt. Az összetettben Max Verstappen előnye 56 pont a hét végi versenyt feladó Charles Leclerc-rel szemben.

A Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban elmondta: Max Verstappen ezúttal is "lubickolt", pedig a technika nem vele volt, ugyanis az utóbbi időben "nem a barátai" a kerékvetők, amelyekkel eléggé küszködnek a Red Bull autói. Vámosi Péter szerint a holland pilóta úgy tudott nyerni Montrealban, hogy végig hátráltatták bizonyos körülmények, főként a bukkanók és a kerékvetők, melyekből jó néhány van a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán – leginkább a sikánokban. Úgy véli, a Kanadai Nagydíjon a holland versenyzőnek kedvezett az időjárás, hiszen esős és napos időszakok váltották egymást, amelyre jól reagált a csapata. "Jókor voltak jó helyen, jó időben" – jegyezte meg.

Nagy meglepetésre készült a versenyhétvégén a McLaren, de végül "két szék között a pad alá esett", nem sikerült megismételni a Miamiban nyújtott teljesítményt, ahol Lando Norrist intették le elsőként a kockás zászlóval. A szakíró hozzátette: a brit istálló hasonló stratégiával vágott neki a mostani futamnak is, mint az Egyesült Államokban, ezúttal azonban nem jöttek be a csapat számításai.

"Ugyanakkor ha nem Max Verstappen ült volna a Red Bull-autóban, akkor nem ünnepelhettek volna futamgyőzelmet az energiaitalosok Kanadában"

– vélekedett a szakértő.

A Mercedes nem zárt rossz hétvégét: George Russell harmadikként, míg a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton negyedikként végzett. A Ferrari viszont pont nélkül maradt, és Sergio Pérez is kiesett a Kanadai Nagydíjon – nem sokkal az után, hogy két évvel meghosszabbította szerződését a Red Bull. Vámosi Péter emlékeztetett, hogy a mexikói pilóta teljesítménye akkor is visszaesett, amikor 2022-ben, a monte-carlói futamgyőzelmét követően ugyancsak két évvel hosszabbították meg a kontraktusát. Mint mondta, úgy tűnik, túlságosan lenyugodott, egy kicsit elkényelmesedett, ami nem jó előjel az ő szempontjából a szezon hátralevő részére.

Ráadásul Sergio Pérez egy éve nem nyert futamot, miközben a csapattársa sikert sikerre halmoz. A Motorsport Online főszerkesztője szerint ha ez a tendencia folytatódik, és ha a mexikói pilóta nem kezdi el gyűjtögetni a pontokat, akkor

a Red Bull még akár nagy bajba is kerülhet a konstruktőrök vb-pontversenyében.

A McLaren ugyanis ott van a nyomában, mind Lando Norris, mind Oscar Piastri nagyon stabilan teljesít. A szakíró kiemelte, hogy a konstruktőrök közötti versenyben immár komoly célokat tűzhet ki a McLaren, ugyanis nemcsak a Red Bull, hanem a Ferrari és a Mercedes is sokszor azzal küszködik, hogy csak az egyik versenyzője szerepel jól egy-egy versenyhétvégén.

Ugyanakkor nagy kérdés, hogy meddig tart a McLaren lendülete, illetve, hogy fel tud-e nőni ahhoz, hogy az egyéni összetettben is "érdemben megszorongassa" Max Verstappent. Nagy a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a Mercedesnél csak egyszeri fellángolás történt, vagy esetleg egy nagy sorozat kezdeténél tartunk.

Vámosi Péter végül elmondta: ha a Ferrari nem akar végleg kiszállni a versenyből, még egy olyan hétvégét "nem engedhet meg magának", mint Montrealban, ahol nulláztak a pilótái. Felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi időszakokhoz hasonlóan egyre többet hibáznak, Kanadában "sem találták a beállításokat", és úgy tűnt, mintha feltett kézzel vágtak volna neki a versenyhétvégének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×