eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó
Lehmann Csongor a triatlon vegyes váltóversenyében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Párizs 2024 - megvan a magyar triatlonos csapat

Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indulhat a magyar színek képviseletében triatlonban a párizsi olimpián.

A nemzetközi szövetség hétfőn zárta le az olimpiai kvalifikációs rangsort és a hazai szövetség szerdán jelentette be, kik vesznek részt a játékokon.

„A világbajnoki sorozatban hétvégén bronzérmet nyerő Lehmann Csongort, az előző olimpián hetedik Bicsák Bencét és a Tokióban szintén remek eredményt elérő Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a párizsi olimpiára a Magyar Triatlon Szövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk majd triatlonban” – tájékoztatta az MTI-t a szövetség, amely kiemelte: a magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezések alapján egy magyar nő mellett négy (!) férfi lehetne ott Párizsban - ilyen eredmény a magyarokon kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek értek el -, „de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap”.

Így a nőknél egy, a férfiaknál két magyar triatlonos indulhat Párizsban, a vegyes váltó nem szerzett kvótát.

„A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort, Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-én zárul” – áll a közleményben.

„Hosszú, nehéz és rendkívül izgalmas volt a kvalifikációs időszak. A végén egy picit a szerencsével is hadilábon álltunk, így végül három fős lesz a magyar olimpiai válogatott, bár korábban arra is volt esély, hogy öten utazhatnak. Bízom benne, hogy az élet visszaadja majd Párizsban, amit az elmúlt két hétben elvett tőlünk” – nyilatkozott Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke.

Hozzátette, a csapat így is nagyon erős, az U23-as világbajnok Lehmann Csongor mellett Bicsák Bence hetedik volt tokiói olimpián, ahol Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett.

„Ezúttal szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, sőt – ahogy a hétvégi példa is mutatja – ha minden összejön, akkor akár érmet is hozhat haza a csapat. Hatalmas siker lenne” – fogalmazott az elnök.

A versenyzők a következő két hónap jelentős részét magaslati edzőtáborban töltik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×