eur:
395.34
usd:
369.58
bux:
71915.89
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Szűk 650 nap után - Milák Kristóf visszatért a nemzetközi úszómezőnybe

Tokió olimpiai bajnoka a 2022-es római Európa-bajnokság után először állt rajtkőre nemzetközi versenyen, és két mai számában is biztosította helyét a késő délutáni döntőben.

Milák Kristóf tavaly és idén is elindult az országos bajnokságon, a kettő között bő 50 hét telt el, a mostani két külföldi megmérettetés között ugyanakkor csaknem ennek a kétszerese.

A Honvéd versenyzője a hagyományos Mare Nostrum-sorozat barcelonai állomásán 50 méter gyorson 22,44 másodperccel a hatodik időt érte el, míg 100 méter pillangón a második idővel jutott a fináléba, itt az 51,90 másodperces idővel csapott célba. Edzője, Virth Balázs a helyszínen az Index munkatársának úgy fogalmazott, hogy délelőtti úszásnak jó teljesítmény volt ez tanítványától.

Sós Csaba szövetségi kapitány a korábbi hónapokban az InfoRádióban részletesen is beszélt Milák Kristóf helyzetéről, május közepén azonban már csak néhány szóban tett hozzá azokhoz a sajtóinformációkhoz, amelyek szerint az öt arannyal és egy ezüsttel zárt ob óta nem sok edzésen vett részt a 200 méter pillangó világcsúcstartója Virth Balázsnál a Duna Arénában.

A szakvezető szerint

el kell fogadni, hogy alapvetően egyénileg készül, ugyanakkor nagyon ritka ez a sportág csúcsán.

Milák Kristóf azután elutazott a törökországi edzőtáborba, ahol - akárcsak márciusban Tenerifén - megfelelően elvégezte az edzésmunkát, még ha nem is úszott annyit, mint a máshogy és más ritmusban készülő csapattársai.

Milák Kristóf eddig 50 méter gyorson, illetve 100 és 200 méter pillangón érte el a párizsi olimpiai induláshoz szükséges időt.

Címlapról ajánljuk
Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet - mondja a szakértő

"Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet" - mondja a szakértő

A CNN felmérése szerint a megkérdezettek 67 százaléka Donald Trumpot nevezte meg az elnökjelöltek első tévévitájának győzteseként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa azt mondta az Inforádióban, hogy az eddigi visszajelzések alapján pánikhangulat alakult ki a demokrata szavazók és donorok körében a vitát követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Az EU-vezetők keveset akartak, azon is csak kicsit vesztek össze

Az EU-vezetők keveset akartak, azon is csak kicsit vesztek össze

Megúszós uniós csúcstalálkozó ért véget csütörtökön. Az utolsó napokban már eleve minden konfliktusosabb témát kihúztak a napirendből, hogy legalább az Európai Unió csúcsvezetőiről megállapodásra jussanak, mégha teljes konszenzus nélkül is. Az elmúlt időszakban ritkán értek egy nap alatt a tárgyalások végére, még ritkábban fordult elő, hogy ne tolták volna tovább a kényes ügyeket egy újabb találkozóra. Most viszont sikerült megállapodni arról, hogy Antonio Costa lesz a Tanács új elnöke, Ursula von der Leyent jelölik egy újabb ciklusra a Bizottság élére, amiről még az Európai Parlament dönthet. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök ugyan lefutották a kötelező köröket, hogy megtámadják a jelölteket, és a német–francia tandem is megpróbálta kisiklatni a Stratégiai Menetrendről szóló vitát, de végül mindenki inkább haza akart menni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×