eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Budapest, 2024. május 21.Nyéki Balázs, a győztes Ferencváros csapatának vezetőedzője vízbe ugrik játékosaival a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének második,  FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd Vasas Plaket mérkőzése után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. május 21-én. A Ferencváros 21-14-re nyert, ezzel megvédte címét.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Faragó Tamás: a Ferencváros kiemelkedik, a BL-győzelemre is minden esélye megvan

A Vasas elleni bajnoki fináléban az döntött a zöld-fehérek javára, hogy több klasszisjátékosuk van és demonstratív módon tudják játszani a rájuk jellemző erővízilabdát – mondta az InfoRádióban a Nemzet Sportolója, aki arról is beszélt, milyen jövő várhat egykori egyesületére, a döntő vesztesére.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az FTC férfi vízilabdacsapata története során 26. alkalommal lett magyar bajnok, miután a döntőben előbb 13-7-re, majd 21-14-re nyert a Vasas ellen. A margitszigeti finálé második mérkőzését követően Faragó Tamás azt mondta az InfoRádióban, hogy a bajnoki elsőséget veretlenül megszerző Ferencváros kiemelkedett a mezőnyből, mivel több klasszisjátékosa is van, ráadásul „demonstratív módon tudja játszani a csapatra jellemző erővízilabdát”.

A Nemzet Sportolója hozzátette: egykori csapata, a Vasas minden előzetes várakozást túlszárnyalt azzal, hogy 2012 után ismét bejutott a döntőbe. Mint fogalmazott, az ott nyújtott játékuk alapján „többet érdemeltek volna”, a Ferencváros azonban nagyon magabiztosan játszott, és nem forgott veszélyben a győzelme egyik mérkőzésen sem.

A keddi találkozón az első negyed még viszonylag szoros volt, nyolc percnyi játékot követően 3-2-re vezetett Nyéki Balázs csapata, utána viszont egyértelműen a címvédő akarata érvényesült. Faragó Tamás szerint a tizenkettedik bajnoki címét ünneplő Varga Dénes ismét megcsillogtatta kivételes tudását és ezúttal is bizonyította, hogy „egy különleges jelenség a magyar vízilabdasportban”. Kiemelte, hogy minden olyan adottsága megvan, amivel rendelkeznie kell a kor legjobb pólósának.

„Ő nem úszik, és nem lábtempózik, hanem közlekedik a vízben. Ráadásul nemcsak hogy közlekedik, hanem olyan keze van, amilyen másoknak nincsen. Különlegesen tud vízilabdázni”

– jegyezte meg az olimpiai, világ- és Európa-bajnok.

A hazai klubszezon véget ért, de a Ferencvárosra komoly feladatok várnak még a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében június 5. és 7. között. Faragó Tamás szerint a zöld-fehérek helytállnak majd a Final Fourban, és azt kívánja, hogy nyerjék meg a sorozatot. Úgy véli, erre minden esélye megvan az FTC-nek, amely ezzel nagyszerű szezont zárna, hiszen a Magyar Kupa és a bajnoki cím elhódítása után újabb trófeával gazdagodhatna.

A Nemzet Sportolója ugyanakkor kiemelte, hogy nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak a szerb Novi Beograd elleni elődöntőben, amely minden bizonnyal „méltó ellenfél lesz”, és jelezte, hogy nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a másik ágon is ott van egy sztárcsapat, az olasz Pro Recco, amely a görög Olympiakosz ellen próbálja meg kiharcolni a BL-döntőbe jutást.

„Jó előjel lenne, ha a párizsi olimpia előtt egy magyar csapat nyerné meg a Bajnokok Ligáját”

– fogalmazott Faragó Tamás.

Merre tovább, Vasas?

Egykori egyesületének, a Vasasnak a céljaival kapcsolatban azt mondta, most az a legfontosabb, hogy „talpon tudjon maradni” a csapat. Kiemelte, hogy tél végén távozott a kiemelt névszponzor, így korlátozottabbak a lehetőségek, mint korábban, ezért arra kell törekedni, hogy minél több jó játékost megtartsanak.

Reméli, lesz reális esély arra, hogy a Vasas – amely nemcsak az ob I-ben, hanem a Magyar Kupában is ezüstérmes lett az elmúlt idényben – a következő szezonban is versenyképes legyen a legnagyobb klubokkal, de figyelmeztetett, jövőre nagyon erős lesz az FTC mellett a BVSC és az OSC is, valamint más csapatok is okozhatnak meglepetéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 23. 20:59
×
×
×
×