eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Sokak által várt applikáció élesedett

Megnyílt szerdán az a platform, amelyen keresztül hozzá lehet jutni a párizsi olimpiára megvásárolt jegyekhez, illetve tovább lehet azokat adni, értékesíteni.

A „paris2024tickets” applikáció kínál lehetőséget arra, hogy az érdeklődők tényleg azokra az eseményekre jussanak el, amelyekre szeretnének.

Az első értékesítési szakasz során például csomagban lehetett jegyeket vásárolni, ezek egy része a várakozások szerint felbukkan majd a platformon. A továbbadásnak az eredeti áron kell megvalósulnia, de az eladónak öt, a vásárlónak tíz százalékos plusz költséggel kell még számolnia.

A szervezők közlése szerint a mintegy 10 millió jegyből 8,27 milliót már értékesítettek, de például a labdarúgótorna mérkőzéseire még sok belépő elérhető.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×