eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Budapest, Hungary - August 29, 2014: Groupama Arena the home of the FerencvĂĄrosi Torna Club, Budapest, Hungary. The second largest stadium in Hungary. The best-known part of the club is the mens football team.
Nyitókép: to_csa/Getty Images

Rekordot döntött az FTC a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5–1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A bajnok már az első percben gólt szerzett, de Traoré találatát les miatt érvénytelenítették, a találkozó pedig korántsem folytatódott ilyen lendülettel. Bár a zöld-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, a vendégek szervezett védelmét nem tudták feltörni, csak olyan egyéni villanások okoztak veszélyt, mint Lisztes cselsorozata, aki azonban utána nem találta el a kaput. A Debrecen sikeresen tördelte a játékot, ezzel nemcsak a hazai rohamokat akadályozta meg, de a rivális lendületét is folyton megtörte, így jószerivel helyzet nélkül, meddő ferencvárosi mezőnyfölénnyel telt el az első játékrész.

A folytatásra a hajdúságiak kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de ez korántsem jött be, mert – a hazai szurkolók pirotechnikai show-ja után – Megyeri két remek védését követően Abena közelről már nem hibázott. A góltól megélénkült a találkozó, Traoré pedig hét perc elteltével megduplázta a hazai előnyt. Ebben a periódusban kedvére dolgozta ki a helyzeteket az FTC, a gólkirály Varga Barnabás például „ajtó-ablak” ziccert rontott. Ez meg is bosszulta magát, mert a DVSC váratlanul szépített, azonban a nagy kedvvel játszó Lisztes 11-est harcolt ki, melyet az immár húszgólos Varga értékesített, azaz hamar visszaállt a kétgólos különbség. A Ferencváros továbbra sem állt le, így csak a győzelem mértéke volt kérdéses, végül Abena és Abu Fani volt még eredményes, a DVSC pedig csak Megyeri bravúrjainak köszönhetően kerülte el a még nagyobb vereséget.

A klub alapításának 125. évfordulóját ünneplő fővárosiak immár 15 kör óta veretlenek, ráadásul már 78 szerzett gólnál tartanak, amivel megdöntötték a Paks három évvel ezelőtti, 76 gólos rekordját a 12 csapatos rendszerben.

Az ötödik hajdúságiaknak a kudarccal minimálisra csökkent az esélyük a nemzetközi kupaszereplésre, mivel a hátrányuk négy pont a negyedik Puskás Akadémiával szemben az utolsó két forduló előtt.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 5-1 (0-0)
Groupama Aréna, 11 959 néző, v.: Antal
gólszerzők: Abena (49., 70.), Traoré (56.), Varga B. (68., 11-esből), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.)
sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (75.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz - Botka (Pászka, 82.), Abena, Cissé, Ramírez - Katona B. (Ben Romdhane, 74.), Maiga - Lisztes (Kodro, 74.), Abu Fani (Tóth A., 82.), Traoré (Szevikjan, 74.) - Varga B.

Debreceni VSC:
Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran (Romancsuk, a szünetben), Szuhodovszki (Tuboly, a szünetben) - Vajda (Kocsis D., 85.), Dzsudzsák (Loncar, 74.), Domingues (Szécsi, 74.) - Bárány

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×