eur:
394.83
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Bodó Richárd (b), a győztes magyar válogatott tagja a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én. A magyar csapat 33-24-re nyert.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Bodó Richárd: Élet-halál harc következik Portugália ellen

A támadójátékban elkövetett hibákat tartják a vereség okának a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai a tatabányai olimpiai selejtezőn. Lékai Máté szerint csak öt percig lehet szomorkodni a norvégok elleni mérkőzés után, míg Sipos Adrián szerint maximumot kell nyújtani az olimpiai kvalifikációról döntő utolsó találkozón.

A vereség ellenére büszke a magyar válogatottra Chema Rodriguez, úgy érzi, játékosai mindent megtettek és a végsőkig harcoltak Norvégia ellen. „Ezen a meccsen is kiderült, hogy ha nem nyújtunk végig száz százalékot, akkor egy olyan jó csapat ellen, mint a norvég, nem lehet győzni. Annak örülök, hogy valamivel közelebb kerültünk hozzájuk, mert legutóbb nagyobb különbséggel kaptunk ki” – mondta a szövetségi kapitány a 29-25-ös vereséget követően.

A spanyol szakember szerint a magyarok fizikailag is készen fognak állni Portugália ellen, ilyenkor nem számít, hogy csak egymás utáni napokon kell játszani. Azt ígérte, hogy teljes elánnal küzdenek majd az olimpiai kijutásért.

Abban a magyar játékosok egyetértettek, hogy a norvégok a két félidő elején összegyűjtött előnynek köszönhetően tudtak győzni.

A három gólt szerző Bodó Richárd szerint a támadójáték nem működött megfelelően.

„Támadásban jól és türelmesen játszottak a norvégok, főleg a Gröndahl, aki szétszedett minket. Nálunk Bartucz Laci jól védett, ahogy beállt, de támadásban sokszor akadoztunk, talán hiányoztak az átlövések, a norvégok némileg más rendszert védekeztek. A második félidőt nem jól kezdtük, három helyett öt gól lett a hátrány, onnan kellett felkapaszkodnunk, ami sok energiát felemésztett. Most is jól küzdött a csapat, vasárnap este pedig élet-halál harc következik” – mondta az átlövő az Infostartnak. Nem akart részletesen beszélni a macedón játékvezetőkről, akiknek több ítéletét hevesen vitatta a csapat és a szurkolótábor is, de annyit megjegyzett, néhány helyzetet másként is lehetett volna fújni.

Ezek után Portugália ellen győzni kell az olimpiai kvótáért, amivel természetesen a játékosok is tisztában vannak.

„Mindegy, hogy ki mennyire fáradt, küzdeni és hajtani kell, mindenki, aki pályán van, annak ki kell adnia magából a 150 százalékot.

Van többféle felállásunk, taktikánk, azt be kell tartani és meg kell nyerni a meccset” – hangsúlyozta Bodó Richárd.

Hasonlóan látta a meccset Lékai Máté is.

„Az első félidőben nem tudtuk megállítani a norvég támadásokat, szinte mindegyikből gólt kaptunk, nem volt feszes a védekezés és a kapusteljesítmény sem volt jó. Elhúztak öttel, utána feljöttünk háromra, nagy küzdés árán. Előnyben kezdtük a második félidőt, de pár hiba és hipp-hopp megint 5-6 gól lett közte. Küzdöttünk, küzdöttünk, de nem tudtuk átbillenteni a meccset a javunkra” – összegzett az irányító. Azt pozitívumként értékelte, hogy a norvégok nem tudtak sok lerohanásgólt lőni, de közben a magyar támadójáték akadozott, alig szereztek átlövésből gólt, mert nem találták a rést a falon, kimaradtak hétméteresek és ziccerek is.

Vasárnap a szezon legfontosabb meccse jön

- emelte ki Lékai Máté, aki a csapatból Mikler Roland mellett átélhette már, hogy milyen olimpián játszani. „Most az a fontos, hogy öt percig lehet csak szomorkodni, utána felejtsük el a meccset. Ha vasárnap nyerünk, ugyanúgy elérjük a céljainkat. Tudjuk, hogy kemény találkozó lesz, de mindent bele kell adnunk, mert ki tudja, az életünkben lesz-e még ilyen lehetőség.”

Sipos Adrián szerint tanulni kell a szombati vereségből.

„Erőtlenül támadtunk, nem használtuk ki a helyzeteket, a második félidő elején visszajöhettünk volna, ehelyett a norvégok húztak el. Remélem, mindenki levonja a tanulságokat, és jobban oda fog figyelni a hasonló helyzetekre. Most a pihenés az első, utána videóelemzés következik. A héten már készültünk a portugálokra is, a meccs előtt csak fel kell frissíteni az eddigieket. Minden európai csapat erős, a portugál is az, ezt mutatták már az előző meccseken is.

A legjobbunkra van szükség. Stabil, erős védekezésre és kapusteljesítményre, utána jó támadójátékra.”

Az olimpiai szereplésről döntő találkozó vasárnap este 9 órakor kezdődik Tatabányán. A magyar együttes győzelme esetén jut ki Párizsba, minden más eredmény a portugáloknak kedvez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×