eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A győri Stine Bredal Oftedal a női kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC és a dán Odense HB mérkőzésén a győri Audi Arénában 2023. október 21-én. A Győr 32-29-re nyert.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Sorozatban huszadszor Magyar Kupa-döntőben a Győr

Az elmúlt két kiírásban ezüstérmes Győri Audi ETO 29-28-ra legyőzte a Debrecent a női kézilabda Magyar Kupa szombati első elődöntőjében, a tatabányai négyes döntő első játéknapján.

A 15 sikerével csúcstartó Győr arra készült, hogy sorozatban huszadszor jusson döntőbe, míg a Debrecen 2021 után szeretett volna ismét a fináléba kerülni. Akkor éppen mostani riválisával szemben maradt alul az aranycsatában, ahogy a tavalyi szoros elődöntőben is. Legutóbbi két találkozásuk alkalmával ugyancsak szoros mérkőzést játszottak: a Bajnokok Ligája csoportkörében saját közönsége előtt egy góllal kerekedett felül a DVSC, január közepén pedig a Győr hazai pályán csak a bajnoki összecsapás hajrában tudta kiharcolni kétgólos sikerét a sorozatban hét nyert tétmeccsnél járó hajdúsági alakulat ellen.

A tatabányai csarnokban - ahol múlt hét szerdán a női válogatott játszott Eurokupa-mérkőzést, a jövő hét második felében pedig a férfi válogatott száll harcba az olimpiai kvótáért - zajló négyes döntő első találkozóján a kisalföldi szurkolók "Álmodj! Küzdj! Győzz!" feliratú molinóval indították csatába kedvenceiket, az első két gólt viszont a Debrecen szerezte. A bajnoki címvédő ETO határozott védekezésére alapozva, Veronica Kristiansen vezérletével négygólos sorozattal korán átvette a vezetést (6-3), ennél nagyobb különbség azonban egy ideig nem alakult ki a felek között, sőt 10-10-nél egyenlített Szilágyi Zoltán vezetőedző hajdúsági együttese. Hamarosan visszaállította előnyét az ETO (13-10), Ulrik Kirkely csapata ezt a szünetig eggyel meg is tudta toldani.

A pihenő után egy perc alatt kétszer is betalált a januári orrcsonttörését követően a Győrbe visszatérő Ana Gros, csapata pedig hatgólos előnyre tett szert a 42. percre (24-18). A záró tíz percen belül előbb két találatra közelített a DVSC (26-24), majd emberhátrányban egyenlített is (27-27). A rangadó végül az utolsó hat percben dőlt el: a Debrecen ötven perc elteltével, 3-2 után vezetett ismét 28-27-nél, az utolsó percben azonban Kari Brattset révén visszavette a vezetést ellenfele. Az utolsó debreceni támadás nem jutott el lövésig, vagyis nagy csatában nyert a Győr.

Kristiansen és Brattset hat-hat, Stine Oftedal öt góllal, Sandra Toft tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Planéta Szimonetta öt, Töpfner Alexandra hat góllal, Catherine Gabriel hat védéssel zárt.

Elődöntő:
Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 29-28 (16-12)

A Török Bódog női Magyar Kupa második elődöntőjében a címvédő Ferencváros a négyes döntőben először szereplő Mosonmagyaróvárral találkozik.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×