eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Janurik Kinga, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A címvédő Ferencváros lesz a Győr ellenfele a döntőben

A címvédő Ferencváros lesz a bajnok Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, miután a második szombati elődöntőben 29-25-re nyert a Mosonmagyaróvár ellen Tatabányán.

A legutóbbi két kiírásban a trófeát elhódító Ferencváros idénybeli mindkét egymás elleni találkozójukon 30-27-re kerekedett a Mosonmagyaróvár fölé, idegenben két héttel ezelőtt.

A 6100 néző befogadására alkalmas tatabányai csarnok mintegy kétharmada telt meg a második elődöntőre, amelyet jól kezdett az óvári kapuban a válogatott Szemerey Zsófia, miként a fővárosiaknál Janurik Kinga is. Korai videózás miatt állt a játék a Ferencváros rossz cseréje miatt, a bajnoki éllovas azonban emberhátrányban is be tudott találni (3-1). Az első percekben sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, főleg szélsői jó teljesítményének köszönhetően vezetett egy-két találattal a fővárosi együttes.

A januári kéztörése után visszatérő Andrea Lekics góljaival 7-4-re távolodott el az FTC, amelyből ketten is az arcukat fájlalva maradtak a földön az első játékrész hajrájához közeledve. Előbb egy óvári könyökkel találkozó Tomori Zsuzsanna ápolása miatt állt a játék, majd Janurik találkozott szerencsétlenül a labdával. Előbbi az M4 Sportnak elárulta: valószínűleg eltörött az orra. A Mosonmagyaróvár hiába zárkózott 9-8-ra, pihenni a zöld-fehérek négygólos előnyével vonulhattak a felek.

A fordulás után is maradt ekkora a különbség, tartósan a 38. percig nem tudtak elmozdulni erről a csapatok. Ekkor Albek Anna látványos ejtése jelentett fordulópontot. Közelebb zárkózott az Európa-liga-negyeddöntős Mosonmagyaróvár, többször is támadhatott a mínusz egyért, 18-16-nál időt is kért Allan Heine, a fővárosiak vezetőedzője. A sorok rendezése nyomán az addigi legnagyobb, héttalálatos előnyt alakított az FTC (24-17), élve a bő hatperces óvári gólcsend kínálta lehetőséggel. A záró hat percen belül Gyurka János kért időt 26-21-nél, és bár csapata 26-24-re még meg tudta közelíteni a címvédőt, az utolsó két percben ennél többre már nem futotta erejéből.

Janurik Kinga 13 védéssel, Klujber Katrin nyolc, Andrea Lekic hat góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Szemerey Zsófia kilenc, Hadfi Gréta négy védéssel, Tóth Eszter öt, Tóth Gabriella négy védéssel zárt.

Vasárnap a tizedik Ferencváros-Győr finálé következik a női Magyar Kupában, az eddigi mérleg hat kisalföldi és három fővárosi siker.

Elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson Mosonmagyaróvári KC 29-25 (14-10)

korábban:

Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 29-28 (16-12)

Vasárnap:

A 3. helyért: DVSC Schaeffler-Motherson Mosonmagyaróvári KC 15.00

Döntő: Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 18.00

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×