eur:
396.4
usd:
370.68
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Nyolcig jutott a Bayern, Harry Kane rekordot döntött

A Bayern München ismét a szebbik arcát mutatta: nyolc gólt szerzett a Mainz ellen a Bundesliga 1 25. fordulójának szombati játéknapján. Harry Kane immár negyedszer jutott az idényben mesterhármasig. A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra nyert a sereghajtó Darmstadt ellen.

A címvédő Bayern München - amelynek Lőw Zsolt a másodedzője - a mesterhármast szerző Harry Kane vezetésével 8-1-re kiütötte a vendég Mainzot. Az angol válogatott támadó 25 fordulót követően 30 gólnál jár, és Bundesliga-történelmet írt: ő lett az első futballista a német élvonalban, aki első szezonjában négyszer is triplázott. Első Bundesliga-szezonjában korábban csak játékos jutott el 30 gólig: Uwe Seeler, még 1963–1964-ben.

A lipcsei együttes sorozatban a harmadik hazai bajnokiját nyerte 2-0-ra. A magyar válogatott kapus és a lipcsei csapatkapitányi szalagot viselő védő egyaránt végigjátszotta a találkozót.

Bundesliga, 25. forduló:

Bayern München-FSV Mainz 8-1 (3-1)

RB Leipzig-SV Darmstadt 2-0 (1-0)

Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 3-3 (1-1)

FC Augsburg-FC Heidenheim 1-0 (1-0)

később:

Werder Bremen-Borussia Dortmund 18.30

vasárnap játsszák:

VfL Bochum-SC Freiburg 15.30

Eintracht Frankfurt-TSG 1899 Hoffenheim 17.30

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 19.30

pénteken játszották:

VfB Stuttgart-Union Berlin 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×