eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 19-én. A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bátrabb játékot ígér az Újpest új trénere

Mészöly Géza hazatérésként éli meg, hogy több mint 12 év után ismét az újpesti labdarúgócsapatnál dolgozhat.

„Hazaértem. Mindenki tudja, hogy a Vasasban nevelkedtem, de amit Újpesten átéltem, azt nem felejtem. Ebben a szellemben szeretnék helytállni újra” − mondta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában az 56 éves tréner. Hozzátette, bár közel hét éve nem dolgozott az élvonalban, ő készült rá, hogy az Újpest edzője legyen.

A hétvégén keresték meg először, hétfőn sor került egy találkozóra, majd szerda délután hívták fel, hogy csütörtökön átveszi a csapat irányítását.

„Az a legfontosabb, hogy a hitet visszaadjam a játékosoknak, pont erre vagyok alkalmas. Korábban az Újpestnél és a Haladásnál is tudtam lökést adni az új együttesemnek” − fogalmazta meg legfontosabb teendőjét Mészöly, aki szerint a fővárosi klub kerete jobb annál, mint amit az elmúlt kilenc, nyeretlen fordulóban mutatott, de nem zárta ki az erősítés lehetőségét.

Mészöly azt ígérte, hogy vasárnapi debütálásakor nagyon bátor Újpest fog pályára lépni a Diósgyőri VTK vendégeként.

Mészöly, aki játékosként 18-szor szerepelt a válogatottban, 2004 februárja és 2006 júniusa között, majd 2010 áprilisától 2011 augusztusáig volt már az Újpest trénere, az első időszakban kétszer, 2004-ben és 2006-ban ezüstérmes lett a csapattal. Az 56 éves szakember dolgozott többek között utánpótlás-válogatottak mellett is.

Kedden szerzett többségi tulajdont a MOL Vagyonkezelő Zrt., a MOL-csoport leányvállalata a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben. Nebojsa Vignjevic aznap még a kispadon ült a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített. A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban - ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött -, így a tizedik helyre esett vissza a tabellán.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×