eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Keszthelyi Rita (k) és az új-zélandi Bernadette Doyle (b) a női vízilabdatorna csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország - Új-Zéland mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én.
Nyitókép: Keszthelyi Rita (k) és az új-zélandi Bernadette Doyle (b) a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. MTI/Kovács Tamás

Vizes vb - Vége az első magyar pólómérkőzésnek

Magyarország - Új-Zéland: a végeredmény 19-8.

Győzelemmel kezdte szereplését a csoportkörben a magyar női vízilabda-válogatott a dohai világbajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a vasárnapi nyitányon 19-8-ra nyert Új-Zéland ellen.

A magyar csapatban a rekordot jelentő kilencedik vb-jén szereplő kapitány, Keszthelyi Rita ötször, Gurisatti Gréta pedig hatszor volt eredményes. A magyarok kedden Szingapúr ellen folytatják.

A tornán két olimpiai kvótát osztanak ki, a magyaroknak még nincs párizsi indulási joguk.

Eredmény:

vízilabda, női torna, csoportkör, 1. forduló:

C csoport:

Magyarország - Új-Zéland 19-8 (5-2, 4-2, 2-1, 8-3)

gólszerzők: Gurisatti 6, Keszthelyi 5, Leiemter, Parkes 2-2, Rybanska, Szilágyi, Garda, Mahieu 1-1, illetve McDowall 4, Gault, Doyle, Milicich, Nicholson 1-1

A szakmai stáb a magyarok 15 fős keretéből Vályi Vandát és Horváth Brigittát nem nevezte az első találkozóra.

Az erőviszonyok alapján nem lehetett kérdés, hogy a magyarok győzelemmel kezdik majd a tornát, tavaly nyáron, a fukuokai vb-n 23-5-re diadalmaskodtak riválisuk felett.

Az új-zélandiak ugyan a találkozó elején még egyenlítettek kétgólos hátrányból, de a magyarok gyorsan megtörték a lelkesedésüket és 5-2-vel fordultak, betalált a kilencedik világbajnoki szereplésével világrekorder Keszthelyi Rita is.

A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült, elsősorban Gurisatti Gréta villogott, aki a januári Európa-bajnokság csoportkörében a horvátok elleni összecsapáson szenvedett szemsérülést, ami a négy gólja alapján úgy tűnt, hogy már a múlté.

A harmadik negyedben mindkét gárda rendkívül sok hibával játszott, a kapusoknak még csak igazi bravúrt sem kellett bemutatniuk. Mihók Attila időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de így is öt és fél percet kellett várni a játékrész első góljára, amit Garda Krisztina szerzett. A negyed felétől ekkor már Neszmély Boglárka tempózott a magyar kapu előtt Magyari Alda helyett.

Ugyan a találkozó ekkor már eldőlt, az új-zélandiak a záró nyolc percben is többször gondot okoztak a magyaroknak, akik aztán a hajrában "megszórták" riválisukat és magabiztosan nyerték az összecsapást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×