eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Carlos Sainz, a McLaren spanyol versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói pályán 2020. február 21-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 15-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alberto Estevez

Forma–1: egy második futamról is tárgyal Spanyolország

Madrid mellett a spanyol kormány Barcelonában is rendezne évente Forma–1-es futamot.

A Forma–1-es jogtulajdonos Liberty Media kedden közölte, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat, ahol félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. A futamokhoz új versenyirányító-torony, irodák, valamint szórakoztató terek létesülnek, a lelátó kezdetben 110 ezer, majd a későbbiekben 140 ezer néző egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas. A spanyol főváros legutóbb 1981-ben volt F1-es házigazda.

Pilar Alegría sportminiszter kedden egyeztetett Stefano Domenicalival, a Forma-1 elnök-vezérigazgatójával arról, hogy a madridi viadal mellett a kormány megtartaná a barcelonai helyszínt is, amely 1991 óta ad otthont nagydíjnak.

Madrid, 2024. január 23.
A madridi versenypálya látványterve a Formula One Group sajtótájékoztatóján Madridban 2024. január 23-án. A cég bejelentette, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat. A spanyol fővárosban félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam.
MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Madrid, 2024. január 23. A madridi versenypálya látványterve a Formula One Group sajtótájékoztatóján Madridban. A cég bejelentette, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat. A spanyol fővárosban félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

A sportminiszter többek között azzal érvelt, hogy Fernando Alonso (Aston Martin) és Carlos Sainz (Ferrari) személyében az ország két pilótát ad jelenleg az F1-es mezőnybe, akárcsak Olaszország vagy az Egyesült Államok. Utóbbiak ugyanakkor évi több futamot is rendeznek: az olaszok Imolában és Monzában, míg az amerikaiak Miamiban, Austinban és Las Vegasban. Spanyolországban egyébként 2008 és 2012 között Valencia is F1-es rendező volt.

„Madrid csatlakozása nem zárja ki, hogy Barcelona a szerződés 2026-os lejárata után is házigazda marad, ez ügyben már zajlanak tárgyalások” – jelentette ki válaszában Domenicali. „A városok versengése is jelzi, hogy milyen kelendő és értékes a Forma-1 kínálata” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×