eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72132.3
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A holtversenyben második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a francia Florent Manaudou (b), valamint a győztes brit Benjamin Proud (k) a férfi 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar ezüstérem a rövidpályás úszó Eb-n

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 27 esztendős magyar versenyző egyéni csúcsától (20.72) - amivel két éve Kazanyban nyert - mindössze két századdal elmaradva csapott célba a francia Florent Manaudou-val holtversenyben.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csütörtöki finálét Szabó a harmadik legjobb idővel (20.87) várta, a leggyorsabb szám döntőjében jól kapta el a rajtot, azonban a táv első fele mégsem sikerült neki olyan jól, negyedikként fordult, de nagy hajrával végül második lett.

A számot a brit Benjamin Proud 20.18-as Európa-csúccsal nyerte, mindössze két századdal maradt el az amerikai Caeleb Dressel világrekordjától.

"Az eleje nem sikerült annyira jól, mint tegnap, így a végén már csak becsuktam a szemem és a technikára koncentráltam. Ez egy ilyen szám, igazi lutri, rengetegen vagyunk, mindig más tud nyerni" - mondta az MTI-nek Szabó, aki a győztesről is beszélt. "Az utolsó három hétben együtt edzettünk Prouddal, ott nem így nézett ki, de le a kalappal, fantasztikusan úszott, gratulálok neki. Én is nyilván szeretnék vele csatázni, szóval még keményebben kell edzeni".

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon, szerdán Késely Ajna nyert bronzérmet 800 méter gyorson.

férfi 50 m gyors, Európa-bajnok:

1. Benjamin Proud (Nagy-Britannia) 20.18 másodperc - Európa-csúcs
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN és Florent Manaudou (Franciaország) 20.74

(A nyitóképen: A holtversenyben második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a francia Florent Manaudou (b), valamint a győztes brit Benjamin Proud (k) a férfi 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 7-én.)

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 12:44
×
×
×
×