eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dejan Stankovic, a magyar csapat szerb vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Dejan Stankovic szerint most az apróságok is döntőek lehetnek

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a belga KRC Genk csütörtöki legyőzése a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában kinyithatná az ajtót számukra a nyolcaddöntőbe jutás felé. A Genk edzője szerint maximális koncentrációra lesz szükség a Ferencváros ellen.

"Tisztában vagyok vele, mi vár ránk holnap. Okosan kell játszanunk és rendezettnek kell lennünk, amikor nálunk van a labda, mert tudjuk, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a labdavesztés jelentheti" - nyilatkozott a szerb edző az FTC szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, tudja, hogyan építik fel támadásaikat a belgák, és megjegyezte, hogy egyik legveszélyesebb fegyverük az ellentámadás.

A harmadik számú európai kupasorozat F csoportjában három kör után az olasz Fiorentinának, a Ferencvárosnak és a Genknek is öt pontja van, a szerb FK Cukaricki pedig pont nélkül áll az utolsó helyen.

Stankovic úgy vélekedett, jelenleg mindhárom ötpontos csapatnak ugyanolyan esélye van a továbbjutásra.

"Nem szeretek számolgatni, mert a pályán dől el minden, de egy győzelem megnyitná az ajtót számunkra a nyolcaddöntő felé. Rendkívül fontos meccs lesz"

- magyarázta.

A magyar és a belga együttes október 26-án gól nélküli döntetlent játszott egymással Genkben. Stankovic felidézte, hogy igazán kemény, nagyon taktikus mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat nagyon sokat futott.

"Úgy gondolom, hasonló lesz a holnapi meccs is olyan tekintetben, hogy mindkét csapatnak megvannak a lehetőségei arra, hogy alkalmazkodjon az ellenfélhez. Számunkra a legfontosabb, hogy ilyen esetben akár formációt váltsunk, akár a védekezésen változtassunk" - fogalmazott a tréner.

Hangsúlyozta, egyrészt 95 percig kell majd összpontosítaniuk, másrészt nagyon fontosak lesznek az apró részletek, például a szögletek, a szabadrúgások, illetve a második labdák is döntő jelentőségűek lehetnek.

Stankovic elárulta, játékosai közül csak Varga Barnabásra nem számíthat sérülés miatt, a többiek készen állnak, és ez nagyon jó lehetőségeket kínál számára.

Sigér Dávid felidézte, hogy a belgiumi találkozón mindkét csapatnak voltak helyzetei, de "olyan nagyon sokat" nem forogtak veszélyben a kapuk, elsősorban a biztonság volt a fontos, bár magasan húzták meg a védelmi vonalat.

"Látjuk, hogyan alakultak az eredmények a csoportban. Féltávhoz értünk, és nagyon izgalmas, ahogy nekiindulunk a második felének. Az eddigi mérkőzéseken az rajzolódott ki, hogy ezen a meccsen is nagyon fontos lesz, ki mennyi pontot szerez. Sorsdöntő lehet annak kapcsán, ki örülhet majd a végelszámolásánál" - vélekedett.

A középpályás szerint inkább egy találat dönthet csütörtökön, nem számít gólgazdag találkozóra.

Hozzáfűzte, kisebb izomfáradtsága már a múlté, vasárnap is keretben volt, és be is állt a Kecskeméten 2-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen, és fizikálisan teljesen jól érezte magát a pályán.

Wouter Vrancken: maximális koncentrációra lesz szükség

A Genk edzője szerint hibátlan teljesítményre lesz szüksége együttesének ahhoz, hogy begyűjtse a három pontot a Ferencváros otthonában csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Wouter Vrancken a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón elárulta, a Royal Antwerp otthonában elszenvedett hétvégi bajnoki vereség során jól kezdtek, de két nagy hiba elég volt ahhoz, hogy korán kétgólos hátrányba kerüljenek, onnantól pedig futniuk kellett az eredmény után.

"Egy-egy mérkőzés apróságokon múlik, ezért holnap nem szabad hibáznunk, százszázalékos koncentrációra lesz szükségünk minden döntésünknél" - fogalmazott a tréner, aki szerint elképzelhető, hogy a Ferencváros hazai környezetben többet próbál majd támadni, mint a genki 0-0 alkalmával.

"Nekünk készen kell állnunk arra, hogy megakadályozzuk ezeket, elől pedig fel kell törnünk a védekezésüket" - fogalmazott a Genk vezetőedzője. Külön említést tett Dejan Stankovicról, az FTC edzőjéről, aki véleménye szerint bizonyította, milyen kiváló edző, hiszen ilyen rövid időn belül is látszik már a "keze nyoma" a csapaton.

A 18.45-kor kezdődő összecsapáson - amelyet az M4 Sport közvetít - várhatóan telt ház fogadja majd a csapatokat, akik a fehérorosz Alekszej Kulbakov sípjelére kezdik a játékot a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×